HOOFDPAGINA      

maandag 2 januari 2012

Media-aandacht voor de presidentsverkiezingen in de VS is aandacht voor de Republiek Nederland en de eerste President van ons land

RTL7 heeft het programma "Verkiezingen VS: De strijd begint" in het leven geroepen, speciaal bedoeld om alles rond de verkiezingen in de VS uitvoerig te belichten. Op zich is dat mooi, toch heb ik wat kanttekeningen te maken bij deze extreme aandacht voor de Amerikaanse Presidentsverkiezingen.
In geen enkel ander Europees land, zelfs niet in de grote Europese republieken, Duitsland, Frankrijk en Italië, besteden de media zo uitvoerig aandacht aan de presidentsverkiezingen in Amerika, als in Nederland. Eenduidig vaststellen wat de oorzaak hiervan is, gaat niet, maar het heeft zeker te maken met het zich nogal achterlijk voelen, met het oranje-regime of m.a.w. met het feit dat we zelf nog steeds geen President hebben in eigen land. Onze democratie stelt ook niet veel voor, want tot 14 september 2000 kon slechts gestemd worden op partijen die Van Oranje Nassau steunden, de keuze was alle schakeringen van licht tot fel en lichtgevend oranje.
Op 14 september 2000 kwam daar verandering in. Toen werd de Republikeinse Moderne Partij opgericht en op het zelfde moment werden de bestaande groeperingen, waarvan wij dachten dat het partijen waren, een grote oranjeclub. De oranjeclub enerzijds en de RMP anderzijds maakten van Nederland in een klap een echte democratie met een vrije keuze tussen het regime van Van Oranje Nassau of de Republiek.
Bij dit alles is het merkwaardig, dat tijdens de presidentsverkiezingen in de VS geen enkele aandacht in onze media wordt besteed aan de eerste republikeinse partij in Nederland, de RMP en de eerste Nederlander die gaat voor President, ondergetekende. Voor ons is het merkwaardig en zelfs navrant, om exact datgene in huis te hebben waar de meerderheid van het Nederlandse volk zo verzot op is en toch geen aandacht krijgen in onze media. En zolang de Republikeinse Moderne Partij geen aandacht krijgt in onze media, rest alleen Internet en kan het nog lang duren voordat de Oranjes, via een referendum., zijn weggestemd voor de Republiek Nederland met een President.
Partijen zijn uitgevonden in de VS rond 1790 en gaan voor President van hun land. Een partij, die niet gaat voor President is dus surrogaat, in Nederland een oranjeclub.
Blijf ik toch zitten met die merkwaardige overdreven aandacht in Nederland voor de VS en hun presidentsverkiezingen. Je besteedt alleen aandacht aan de VS verkiezingen in deze mate, als je op de een of andere manier helemaal weg bent van de Republiek en een President. Het feit, dat juist Nederland zo'n enorme aandacht heeft voor de presidentsverkiezingen in de VS, is ongetwijfeld gelegen in het gegeven, dat de Republiek VS is gebaseerd op onze Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden van 1648-1806. Zelfs de naam, Verenigde Staten, is een vertaling ervan. Nederland is nog altijd het oudste land, dat nog bestaat en een Republiek had. Van 1588-1806 waren we de enige republiek op de wereld. De Republiek zit in onze genen en dat is de belangrijkste grond voor onze enorme aandacht voor de presidentsverkiezingen in de VS.
U hebt dit nu gelezen en er staat niets meer in de weg om meteen lid van de RMP te worden of te doneren.
En tegen de media wil ik erop wijzen, dat het geen enkele zin heeft zoveel aandacht te besteden aan de presidentsverkiezingen in de VS, zolang je voorbij gaat aan de Republikeinse Moderne Partij in eigen land en de eerste Nederlander die gaat voor President. In de VS zijn de media gelieerd aan een van de twee partijen daar, de democraten of de republikeinen. Hetzelfde geldt, in de actuele politieke situatie in ons land, voor Nederland, media steunen of Van Oranje Nassau of de Republiek Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten