HOOFDPAGINA      

woensdag 25 januari 2012

Het verstand komt met de jaren

Een gezegde dat zeker van toepassing is op het oranje-CDA. Na een aantal jaren te hebben lopen feestvieren in naam van Oranje, zijn ze nu tot inkeer gekomen en hebben de conclusie getrokken, dat er in een te vol land niets anders op zit dan een kilometerheffing in te voeren. Bravo, beter laat dan nooit. De kilometerheffing is een plan waar de RMP al vanaf het begin achter staat, omdat wij allang hadden ingezien, dat het zo niet langer kan.
Het CDA plan is wel een variant zonder kastje in de auto, waarvan het maar de vraag is of het werkt tegen de files, omdat spits- en regio gebruik niet extra belast kan worden. Zelf denk ik dat een halfbakken voorstel is, een compromis dat niet werkt. Het begin is er echter, nog even bijbuigen en ze gaan voor het kastje.
De huidige stand van de techniek maakt het mogelijk een kastje in de auto op te nemen, waarmee het gebruik naar tijd en regio belast kan worden. In Duitsland is een dergelijk systeem operationeel voor vrachtauto's en kan worden overgenomen. Het hapert weleens, maar werkt over het algemeen goed. Ik zeg doen!
Overigens staat in het RMP verkiezingsprogramma een compleet plan om de files te bestrijden en te voorkomen. Leest u dat vooral even en wordt daarna lid van de RMP of doneer.
Update:
Ineke van Gent van GL is het met mij eens, de kilometerheffing moet gekoppeld worden aan tijd en plaats. Nu moet mevrouw Van Gent mij nog steunen voor de Republiek Nederland en President, dan zal ik haar in mijn gebeden herdenken.

2 opmerkingen:

Lex zei

In dit artikel schend je het belangrijkste grondbeginsel van de republiek: iedereen is gelijk. Of je nou wel of niet in de file rijdt of dat je wel of niet in het noorden of zuiden woont, er mag geen verschil zijn in het af te dragen bedrag voor het gebruik van de wegen. Als ik door zo'n systeem extra belast wordt omdat ik elke dag in de spits rijd is het gewoon simpel: dan laat ik de auto staan. Bovendien, betaalt de overheid dat kastje dan? Daar draai ik zelf niet voor op natuurlijk...

Ben Van Herwijnen zei

@Lex Altijd leuk een reactie ontvangen. Dat 'iedereen is gelijk' een grondbeginsel is van de republiek is mij niet bekend.
Jouw interpretatie van 'iedereen is gelijk'zou betekenen dat iedereen hetzelfde salaris moeten hebben, hetzelfde huis, auto, enzovoort.

Artikel 1 van de Grondwet luidt:

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.

Het verschil met jouw visie zit in de woorden 'in gelijke gevallen'

Een reactie posten