HOOFDPAGINA      

woensdag 18 januari 2012

Onze pensioenen gaan eraan, hoogste tijd voor de Republiek Nederland en een President

Meteen nokken met Oranje en hun regime, want onze pensioenen gaan eraan. Alle geld gaat naar Van Oranje Nassau en de Grieken en wij kunnen straks op een houtje bijten. Hoe het dan allemaal exact wel moet weet ik ook niet, maar laten we beginnen met de Republiek Nederland en een President, die gewoon zijn mond open kan doen, want nu is er helemaal niemand verantwoordelijk voor de belabberde gang van zaken. In de Republiek kunnen we vervolgens met elkaar bekijken wat het beste is.
Zelfs een aangepaste rekenmethode, biedt de pensioenfondsen geen soelaas. Zo het er nu naar uit ziet, zullen in 2012 en 2013 de pensioenen afgestempeld moeten worden met in totaal 10% tot 25%.
Lid van de RMP of doneren.
Updates:
Misere zorgt voor grote aandacht voor het eigen pensioen en dat is weer gunstig voor de pensioenfondsen, want die spelen daar op in met producten, die het pensioen kunnen aanvullen.
Veel pensioenfondsen in gevaar. Het pensioenfonds van de glas- en verfindustrie verlaagt haar pensioenen per 1 april met 6% en dat is helaas geen grapje.
Een dag later maakt het pensioenfonds groot- en kleinmetaal bekend dat het gaat korten, als de situatie niet snel verbetert.
Het ABP verhoogt haar pensioenpremies en gaat mogelijk ook nog eens korten. Ben zeer benieuwd naar het ABP want over 2 jaar ben ik 65 en heb ik recht op een pensioen van het ABP bovenop de AOW, als het allemaal nog bestaat in de huidige vorm. Ik hou met het ergste scenario rekening en als ik u was zou ik dat ook doen door meteen lid te worden van de RMP of mijn partij te doneren.
Nog slechts 30% van het Nederlandse volk heeft vertrouwen in banken
Er moet door EU verplichtingen weer 7 miljard extra bezuinigd worden
Meerderheid volk keurt verlaging pensioenen af en wijst daarbij op de lage rente die een verlaging onnodig zou maken. Het volk ziet maar de helft van het probleem, want de lage rente zorgt ervoor dat de activa van de pensioenfondsen, huizen et cetera, een veel hogere waarde hebben dan ze bij een hoge rente zouden hebben. Per saldo maakt het voor de solvabiliteit van de pensioenfondsen dus niet zo veel uit, een hoge of lage rente.
ABP kort pensioenen met 0,5% per 1 april 2013, zoals ze eerder al hadden aangekondigd te overwegen. Ook wordt de tijdelijke opslag op de premie verhoogd van 1 naar 3 procent.

1 opmerking:

herman zei

de pensioenen zijn het bedrag dat zo makkelijk door minister de jager zo kwistig als garantie voor leningen aan de banken wordt verstrekt.

Een reactie posten