HOOFDPAGINA      

vrijdag 30 maart 2012

Oplichterij door de Van Oranje Nassau-club

De Van Oranje Nassau-club licht ons opnieuw op. Toen ze bekendmaakten dat de AOW-leeftijd pas in 2020 met een jaar verhoogd zou worden, dacht ik al, dat is wel erg laat en dat zal wel oplichterij zijn en straks 2 tot 5 jaar eerder worden. En jawel hoor, de Van Oranje Nassau-club komt nu al terug op hun maatregel en lanceert nu het plan om ingaande 2013 de AOW-leeftijd jaarlijks met 3 maanden te verhogen tot de AOW-leeftijd 70 jaar is. Oplichterij. Op 18 april 2014 word ik 65 en zal, als deze oplichterij doorgaat, pas een half jaar later mijn eerste AOW en pensioen ontvangen. Het probleem is, dat ik na de eerdere aankondiging door de Van Oranje Nassau-club een planning heb opgesteld van mijn extra uitgaven van 2011 tot 18 april 2014. Dat ze 7 jaar eerder de AOW-leeftijd zouden gaan optrekken had ik niet verwacht.
Op mijn 65 stijgt mijn inkomen doordat ik dan, op basis van het huidige niveau, een behoorlijk pensioen ontvang en mijn plan is, de aanschaf van dure consumptiegoederen, wasmachine, TV etc., uit te stellen tot mijn pensioen. Nu de Van Oranje Nassau-club de AOW-leeftijd op zeer korte termijn al met jaarlijks 3 maanden wil verlengen, kom ik in de problemen.
De voorzitter van de RMP in de problemen brengen is natuurlijk de doelstelling van de Van Oranje Nassau-club, maar ze brengen ook andere burgers in de problemen, met deze grote verandering op deze zeer korte termijn. Voor alle andere Nederlanders die zich opgelicht voelen door de Van Oranje Nassau-club geldt:
voor slechts €12 per jaar bent u lid van de Republikeinse Moderne Partij, doneren kan al vanaf €1,-.

2 opmerkingen:

Lex zei

Ik zie het probleem niet zo, buiten dat het achterlijk is om de leeftijdgrens te verhogen.

Je zegt zelf: "Dat ze 7 jaar eerder de AOW-leeftijd zouden gaan optrekken had ik niet verwacht."

In het begin zeg je echter: "Toen ze bekendmaakten dat de AOW-leeftijd pas in 2020 met een jaar verhoogd zou worden, dacht ik al, dat is wel erg laat en dat zal wel oplichterij zijn en straks 2 tot 5 jaar eerder worden."

Toen had je de vooruitziende blik moeten hebben en daar gewoon rekening mee moeten houden. Doordat je de hele dag opgesloten zit in je politieke hoofdkwartier en van gekheid niet meer weet wat je moet doen om publiciteit te krijgen, ben je het gewoon niet meer gewend als normaal mens te denken. Je bent ontzettend kortzichtig geworden, maar dat was je eigenlijk ook al op 7 maart 2001. Toen was ik nog iets te jong om dat te herkennen.

Ik hou overal rekening mee. Ik ga er ook niet van uit dat de zorgpremie volgend jaar hetzelfde blijft. Kan ik wel van uit gaan natuurlijk, maar ik hou er geen rekening mee dat dat zo is. Ik calculeer nu al meer in.

Ben Van Herwijnen zei

@Lex

Leuke reactie. Spoor je familie vrienden en kennissen ook eens aan te reageren anders denken de lezers van dit Blog nog dat de Republiek bestaat uit mij en Lex Storm.
Maar, gaat het oranje-CDA idee door beur ik 3 tot 6 maanden later mijn 1e AOW. Dan zouden ze me toch nog bij de veter hebben de Van Oranje Nassau-club.

Een reactie posten