Een beetje een uitzondering was de Vara met Drees en de minister-president, maar ook die waren altijd nog oranje al wilde ze het zelf rood noemen.
De oprichting van de Republikeinse Moderne Partij op 14 september 2000 heeft een streep gehaald door het 'koninkrijk' en bijbehorende publieke omroep, want de ervaring leert dat alle landen waar een republikeinse partij werd opgericht uiteindelijk ook een republiek werden.
Ook met Nederland zal het zo gaan, zeker gezien onze drie eerdere republieken van 1588-1806, kortweg De Republiek genoemd. We waren toen de enige republiek op de hele wereld en wereldberoemd, omdat we modern waren, menige uitvinding deden en een grote zeemacht waren.
In de VS, het eerste land dat onze republiek overnam, zijn alle TV stations verbonden met of de republikeinen of de democraten. In Nederland zijn ze tot dusver allemaal voor Van Oranje Nassau.
Het is merkwaardig, dat iemand die programma's maakt die succesvol zijn over de hele wereld, zijn uitstekende programma's op zijn eigen zenders steeds ziet floppen. Er is dus wat anders aan de hand.
Het John de Mol misgunnen van succes met een eigen zender is normaal in Hilversum, maar er is nog wat. Kiest John de Mol voor de Republiek, dan breekt hij met zijn zender het Van Oranje Nassau-bewind af en hij heeft ook nog eens genoeg geld om te gaan voor President. Hij vormt een grote bedreiging binnen de Van Oranje Nassau-club en voor de Van Oranje Nassau-club. Gaat hij niet voor de Republiek, boren de zittende Van Oranje Nassau-zenders ook deze nieuwste zender van John de Mol de grond in.
John de Mol was overigens de laatste die mij met de Republikeinse Moderne Partij op TV bracht in het Talpa-programma Koppensnellers. John de Mol erkent dus de mogelijkheid van de republiek voor Nederland.
SBS6 is nu een zender van vlees noch vis en dat was Talpa ook. RTL is Duits eigendom en de kracht van Duitsland straalt letterlijk van deze zender af.
Juist omdat ze Duits zijn hebben ze een andere positie ten opzichte van onze politiek en ook dat zie je terug op RTL.
John de Mol en de publieke omroepen zijn beide Nederlands en hebben dus beide een standpunt ten aanzien van onze politiek. Sinds de RMP bestaat begint democratie in Nederland met het kiezen tussen Van Oranje Nassau of de Republiek met een president.
De publieke omroepen zijn allemaal voor Van Oranje Nassau. Voor John de Mol blijft niets anders over dan ten onder gaan met SBS6 binnen de Van Oranje Nassau-club, want een persoon met een eigen zender, dat kunnen ze niet hebben in hun gelederen. Kleurloos ten onder gaan met SBS6 door niet te kiezen voor Van Oranje Nassau of de Republiek, of kiezen voor het rood/wit/blauw van de Republiek en een President.
Kiezen voor de Republiek en een President levert John de Mol een monopolie positie op in medialand, die geheid zal leiden tot groot succes voor SBS6. En ook al zullen anderen hem volgen op termijn, hij blijft dan met SBS de eerste die de Republiek en een President voor ons land omarmde.
Update:
- Ondanks het succes van sommige programma's op SBS6, te noemen vallen "Sterren springen' en 'Dokter Tinus', is het marktaandeel van de zender verder gedaald van 9,4% toen John de Mol de zender overnam tot tot 8,8% op 8/11/2013. Tijd voor een keuze tussen Van Oranje Nassau of de RMP met de Republiek mijnheer De Mol.
- Toen John de Mol een meerderheid in SBS wilde nemen blokkeerde Sanoma deze poging. Het Finse media bedrijf heeft thans de meerderheid in SBS en bijvoorbeeld ook in het zeer succesvolle NuJij.nl, Sanoma wil SBS niet kwijt. En dat kan een gouden zet zijn voor Sanoma. John de Mol had het niet gered als eigenaar van SBS en Sanoma had het niet gered zonder de inbreng van John de Mol. Zo het nu is draait SBS met winst en heeft Nederland er een redelijk goede zender bij met een republikeinse basis. Finland is namelijk een republiek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten