HOOFDPAGINA      

woensdag 14 maart 2012

De RMP is voor orde in de maatschappij

In 2011 nam de crimimaliteit in het Betuwse proviciestadje Tiel met tientallen procenten toe meldt de Gelderlander. En dan te bedenken, dat Gelderland het dichtst bij Duitsland is gelegen, ons buurland waar orde hoog in het vaandel staat.
In het partijprogramma van de Republikeinse Moderne Partij staat:
Voor de juiste orde en veiligheid het Duitse systeem overnemen van twee soorten politie en nauwelijks vergaderen. Een categorie agenten, die worden opgeleid in vechtsporten, verdedigings- en aanvalstechnieken en leren schieten. Deze bevinden zich de gehele dag op straat.
Een tweede categorie welke leren administreren, verhoren afnemen en het in bewaring nemen en hebben van arrestanten. Deze bevinden zich de gehele dag op het bureau. Dit leidt tot een 6 maal grotere oplossing van het aantal misdaden, blijkens een onderzoek in, het naast Gelderland gelegen, Rheinland Westfalen in 2002 door de Katholieke Universiteit van Nijmegen.
Tevens het vergaderen bij politie én justitie terugdringen naar het Duitse niveau van 2 uur per 14 dagen.
Een soortgelijk onderzoek van de Universiteit van Twente met soortgelijke resultaten in maart 2008, is voor het oranje-GL aanleiding geweest bij de regering en Kamer aan te dringen op overname van het Duitse systeem, maar daar is tot op heden natuurlijk nog niets van terecht gekomen.
De RMP hecht grote waarde aan orde in de maatschappij en wil meteen het genoemde Duitse systeem invoeren in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten