HOOFDPAGINA      

zondag 7 april 2013

De blabla republikeinen van NRG en ProRepublica worden storend

Het Nieuwe Republikeinse Genootschap groeit als kool door 30/4/2013. Ook ProRepublica vergaart donaties bij de vleet voor hun nieuwe stichting na hun faillissement.
Het NRG heeft 2000 leden en zou met gemak een Tweede Kamerzetel kunnen halen. Om zeer onduidelijke redenen durven ze dat niet en beperken zich tot blabla republikeinen zijn, die gaan zitten zeuren over de familie Van Oranje Nassau en wat die allemaal fout doen. ProRepublica heeft zelfs helemaal geen leden meer, dat is een ondemocratische stichting geworden.
Het is niet uit afgunst, mijn verwijt aan het NRG, maar uit een lichte frustratie.

Politiek is geen ludieke aangelegenheid en een beetje ludiek met Oranje bezig gaan zitten zijn, wat het NRG doet, zet geen zoden aan de dijk.
Het is ook nog eens zo, dat alle leden van het NRG en donateurs van ProRepublica, bij elke Tweede Kamerverkiezing gaan stemmen op leiden die nadat ze hun stem binnen hebben, trouw zweren aan Van Oranje Nassau.
En kom nu niet aan met die anderhalve paardenkop die nu weigert aan Willem van Oranje Nassau trouw te zweren op 30/4/2013, want ook die hebben allemaal trouw gezworen aan Van Oranje Nassau voor hun Kamerzetel na de laatste verkiezingen.
In ruil voor hun eed van trouw ontvangen ze 100.000 of meer euro's per jaar via het oranje-regime.
Ben je voor de Republiek Nederland, ga je niet stemmen op lieden die trouw zweren aan Oranje.
Je bent in Nederland republikein of monarchist en dat overschaduwt alle andere politiek. Alleen door het te zien als een VOOR/TEGEN de Republiek kwestie zal de republiek tot stand komen. Een referendum is nodig daarvoor en de RMP is daar weer voor nodig in de Tweede Kamer.
Nu is het zo, dat het NRG en ProRepublica de totstandkoming van de Republiek Nederland frustreren, door de burger de indruk te geven republikein te zijn voor €10 per jaar, maar niet de kamer in durven.
Neemt het NRG deel aan de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen, zullen wij op hun stemmen.
Stop met dat blabla republikeinen zijn.
Word LID van de Republikeinse Moderne Partij of DONEER de RMP en we gaan de Tweede Kamer in voor een referendum over de Republiek en daarna de eerste President van de Republiek Nederland in het Catshuis.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De monarchie zal pas afgeschaft worden als gevolg van een constitutionele crisis. Tot die tijd zal het gros van de bevolking onverschillig staan tov van de monarchie. Zolang deze constitutionele crisis zich niet aandoet, is het animo voor een republikeinse partij in onze samenleveing (helaas) zeer gering. Omdat het aantal hardcore republikeinen vrij klein is zal een dergelijke partij in haar eentje noot de benodigde 2/3 meerderheid vergaren in de staten-generaal.

Zelfs als een dergelijke partij een aantal zetels in de SG zou verweven dan zou zij hoogstwaarschijnlijk buiten de regereing of anderzins relevante politiek gehouden worden (op last van de koning uiteraard).

Ben Van Herwijnen zei

Er zijn sinds de RMP(14/9/2000) zes oranje-regeringen, die de 4 jr niet uitzaten. Ook nr. 7 gaat dat niet lukken. Nr. 8 dan nog en nr. 9 maar de 10 zullen ze niet halen. Voor die tijd breken wij door voor de Republiek is mijn verwachting.
daarna gaat het snel. een referendum met een ja van het volk en de Republiek kan geregeld worden met een GW wijziging.

Anoniem zei

Ook voor de oprichting van de RMP zaten regeringen vrijwel nooit de hele rit uit, slechts een handvol kabinetten uit de periode 1945-2000 zijn erin geslaagd vier jaar in het zadel te blijven zitten.

Ben Van Herwijnen zei

6 achter elkaar is wel uniek sinds 1945, zie wikipedia

Een reactie posten