HOOFDPAGINA      

vrijdag 5 april 2013

Willem van Oranje Nassau bemoeit zich nu al openlijk met de dagelijkse politiek

RTV Noord-Holland maakt melding van een actieve politieke opmerking van Willem van Oranje Nassau. Willem-Alexander van Oranje Nassau heeft tijdens een bezoek aan de provincie op uitnodiging van de Groningse erfgoedwereld de bescherming van historische gebouwen besproken. Daarbij heeft hij toegezegd de zaak op regeringsniveau aan te kaarten. Het gaat om het verzakken van gebouwen door aardgaswinning.
In 1848 heeft Willem II uit angst alle macht afgestaan aan het volk en werd hij zelf nog slechts gedoogd. Thorbecke maakte dit praktisch toepasbaar in de Grondwet van 1848 d.m.v. de ministeriële verantwoordelijkheid. Willem van Oranje Nassau begint nu al met in het openbaar politieke standpunten en acties te ondernemen, terwijl ook hij naar verwachting, plichtsverzuim gaat plegen tegen art. 74 lid 1 eerste zin van de Grondwet over het voorzitten van de Raad van State. Steun de RMP voor Kamerzetels en direct daarna een referendum over de Republiek Nederland.

1 opmerking:

Anoniem zei

U link verwijst niet naar RTV Noord-Holland maar naar RTV Noord, die in twee verschillende gebieden werkzaam zijn. Dit is verwarrend voor de lezer.

Een reactie posten