HOOFDPAGINA      

vrijdag 19 april 2013

RTL, NOS en de Vara hebben alleen aandacht voor ludieke republikeinen

Mediapark
Regelmatig verschijnen lieden in beeld, bij DWDD, P&W, Editie.nl, Nos journaal, RTL nieuws en Eén vandaag, van het Nieuwe Republikeinse Genootschap.
Daarmee brengen deze nieuws- en actualiteitenprogramma's de ludieke republikeinen in Nederland in beeld en laten ze hen aan het woord.
Het Nieuwe Republikeinse Genootschap beweert voor een republiek te zijn met een President en gaat vervolgens met hun 3000 leden zeuren over de verlaging van het salaris van Willem Alexander van Oranje Nassau. 'Lange Fransen' noemen we dat. Vandaag beweren ze Van Oranje Nassau te willen afzetten voor een President en morgen zingen ze jubel-liedjes voor Van Oranje Nassau.
Genoemde programma's wil ik er op wijzen, dat ze in onze ogen hiermee zichzelf verlagen tot ludieke nieuws- en actualiteitenprogramma's, die alleen jubelen en juichen voor het Van Oranje Nassau-bewind en de enige serieuze oppositie tegen Van oranje Nassau, volledig negeren, Ze sluiten hun ogen voor de eerste republikeinse partij in onze hele geschiedenis, de Republikeinse Moderne Partij. Het doet denken aan lieden die de Holocaust ontkennen.
Van een journalist en/of programmamaker, die zijn beroep serieus uitoefent, mag je op een cruciaal politiek moment als dat van nu verwachten, dat hij of zij aandacht besteedt aan de leidende republikeinse oppositie in Nederland, die de Republiek Nederland wil met een President en de minister-president. En die leidende oppositie is nog altijd de RMP met een voorzitter die klaar is voor 1e President van de Republiek Nederland.

Voor het noodlijdende SBS is het in beeld brengen van de oppositie van de Republikeinse Moderne Partij zelfs een ideale gelegenheid zich definitief te profileren als serieuze zender en daarmee een boost te geven aan hun kijkdichtheid. Lang niet iedereen houdt namelijk van Oranje.

Ik ben blij dat ik naar en op 30/4/2013 op tv gebracht word door NCRV's 'Man bij hond' en 'Gelderse Koppen' van Harm Edens bij RTV Gelderland, maar ik blijf me verbazen over het tegen beter weten in doorgaan met ludieke republikeinen als oppositie tegen Oranje op tv brengen door genoemde programma's van RTL, NOS en de Vara.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten