HOOFDPAGINA      

woensdag 30 januari 2013

NL media arrogant, bang en achterlijk te noemen

Bij elke gebeurtenis in en rond de familie Van Oranje Nassau doet zich eenzelfde scenario voor tussen de NL media en de Republikeinse Moderne Partij.
Een medewerker van een politiek programma of nieuwsrubriek van een van de tv zenders of omroepen belt op naar de voorzitter van de Republikeinse Moderne Partij en begint met, "we willen een tegengeluid van de republikeinen in NL laten horen in ons programma , waarna ze beginnen met het arrogant stellen van vragen, waarvan de antwoorden uitvoerig op onze website staan. Zo van: waarom zijn jullie tegen het 'koningshuis', waarom willen jullie een republiek, doen de Oranjes het niet goed, dat is toch een utopie een republiek NL, heel Nederland wil toch een koninkrijk, enzovoort, enzovoort.
In het vervolg van zo'n gesprek volgt dan de mededeling: 'we weten nog niet zeker of we u in ons programma halen, maar besluiten we daar toe dan bellen we u vandaag nog terug". Dan denk ik, daar heb je er weer een, die vooruit wordt geschoven door zijn of haar oranje-baas om de Republikeinse Moderne Partij te kleineren, door eerst de kinderlijke illusie te verschaffen, dat het oranje-medium de RMP in beeld wil brengen, om vervolgens nooit meer wat te laten horen.
In plaats van de voorzitter van de RMP, eigenlijk de leider van de oppositie tegen Van Oranje Nassau in Nederland, wordt dan een of andere b-republikein in beeld gebracht, die mevrouw en straks Willem van Oranje Nassau komt prijzen.
Een of twee keer kan dat natuurlijk, maar na twaalf jaar bestaan van de RMP was het gisteren misschien wel de 20 ste keer dat ze dit flikken. Het was de NCRV deze keer. Het begint me nu de keel uit te hangen. Bel dan gewoon niet en zoek meteen een fake republikein. De RMP heeft internet, en de erkenning van Frankrijk en Duitsland, dus echt nodig hebben we de tv, kranten en bladen niet.
De Republikeinse Moderne Partij is de eerste republikeinse partij in onze geschiedenis en de grootste politieke verandering in NL sinds de invoering van de minister-president, na de Tweede wereldoorlog in 1945. De RMP is opgericht op 14 september 2000 en vertegenwoordigt onze republikeinse historie van twee eeuwen, de Republiek der Verenigde Nederlanden van 1588-1795 èn staat voor opnieuw de Republiek NL. De RMP zorgt voor een heuse democratie. U bent niet langer overgeleverd aan van Oranje Nassau en de zittende partijen die zonder uitzondering allemaal trouw zweren aan van oranje Nassau.
Dankzij de RMP kunt u thans op volkomen legale wijze kiezen voor van Oranje Nassau of de RMP met de Republiek.
Een beetje respect voor onze republikeinse historie en de RMP mogen we wel verwachten, ook van de media. Zelfs de familie van Oranje Nassau maakt op hun site melding van onze vroegere Republiek. Zolang de NL media de RMP niet in beeld brengen zijn ze wat mij betreft achterlijk bezig met politiek uit de vorige eeuw, bang voor de Republiek en de Republikeinse Moderne Partij.
De enige uitzonderingen op bovenstaande waren tot dusver, de Vara met kopspijkers, Talpa met Koppensnellers, de KRO met ook dat nog en de NCRV met man bijt hond. Ons laatste tv optreden is wel zo'n 6 jaar of langer geleden en dat kan natuurlijk niet als je als enige de andere politieke mogelijkheid in een land vertegenwoordigt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten