HOOFDPAGINA      

woensdag 23 januari 2013

Het Britse referendum over hun EU lidmaatschap heeft gevolgen voor Nederland en de Republiek

Een spectaculaire ontwikkeling in Groot Brittannië, die eigenlijk niet anders kon. Er komt een referendum over het Britse EU-lidmaatschap.
 Koningin Elizabeth II is nu onderdaan van de EU, want zo staat het in het verdrag van Lissabon. Een koningin van Groot-Brittannië, die tevens koningin is van Australië, Nieuw Zeeland en Canada, onderdaan van de EU in natuurlijk onmogelijk. Zelf zal koningin Elizabeth II dit als een vernedering ervaren zo zien wij dat ook.
Logisch dus, dat de Britten net zolang aan het emmeren blijven met voor en tegen de EU tot er een referendum plaatsvindt.
De Windsors is er alles aan gelegen om uit te treden en of ze daarbij de bevolking meekrijgen is afwachten. De Conservatieven van Cameron hebben nu de meerderheid en zijn voor uittreden. Echter in 2015 zijn er nieuwe verkiezingen. halen dan de Labours de meerderheid komt er waarschijnlijk geen referendum en blijven de Britten gewoon mokkend en ontevreden EU-lid.
Ook voor ons is de uitslag van groot belang. In 1795 vluchtte stadhouder Willem de V naar Engeland onder druk van de patriotten in ons land. In 1813 werd een nazaat van hem door de Britten in NL tot koning Willem I gebombardeerd, nadat de Britten de Fransen met Napoleon hadden verdreven uit Nederland.
De positie van Van Oranje Nassau steunt dus helemaal het Britse vorstenhuis van de Windsors.
Besluiten de Britten uit de EU te treden, wordt de positie van Van Oranje Nassau helemaal onmogelijk.
Ze moeten nu al de macht delen met de Republikeinse Moderne Partij, want andere mogelijkheden dan Van Oranje Nassau of de Republiek bestaan niet en het Nederlandse volk heeft de vrije keuze. Treden de Britten uit de EU staat Van oranje Nassau ook nog eens geheel geïsoleerd binnen de EU.
Frankrijk en Duitsland maken sinds eeuwen de dienst uit in Europa en zo is het nu nog. Beide hebben ze onze republiek van vroeger overgenomen en de Republikeinse Moderne Partij staat dan ook aan de kant van Frankrijk en Duitsland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten