HOOFDPAGINA      

vrijdag 5 oktober 2012

Oud RMP-lijsttrekker in A'dam Delano Felter na 2½ jr. vrijgesproken van beledigen en dicrimineren van homo's

Ook Hof spreekt Delano Felter vrij
Het Oranje Ministerie(OM) ging in hoger beroep tegen de vrijspraak door de rechtbank van Delano Felter voor homo-discriminatie. Vandaag was de uitspraak in het hoger beroep en Delano Felter werd opnieuw vrijgesproken

Op Nieuws.nl staat op 11/03/2013:
Het hof brengt echter in herinnering dat de uitlatingen zijn gedaan door een politicus. En het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens schrijft voor dat de vrijheid van meningsuiting voor een politicus zeer ruim is vergeleken met die van een niet-politicus. En de betreffende uitspraken vallen onder die vrijheid, aldus het hof.


De eerdere rechtszaak
U herinnert zich ongetwijfeld Delano Felter, die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam in 2010 spectaculaire uitspraken deed op AT5 over homo's in de stad en vooral homo's in het openbaar bestuur. De hele homoscene in Amsterdam en zelfs in heel Nederland viel over Delano Felter en de RMP heen. Honderden reacties op onze website en menig telefoontje vielen ons ten deel. Felter haalde zelfs het NOS achtuur journaal en dat was nog niemand van de partij gelukt. Na twee en een half jaar is Delano Felter door de rechter vrijgesproken.

De rechtbank oordeelt op 4 oktober 2012, dat de uitspraken niet beledigend zijn en niet aanzetten tot discriminatie. Lees hier het verhaal
Voor Delano Felter, die destijds zelfs Amsterdam moest ontvluchten, moet dit een grote opluchting zijn. Het OM kan nog in beroep gaan. Is de vrijspraak definitief, is het nodig, dat het bestuur een mogelijke terugkeer van Felter naar de RMP bespreekt. Felter is tenslotte de eerste die het gelukt is met de partij aan een verkiezing deel te nemen en dat wordt niet vergeten.
Zonder strijd worden geen oorlogen gewonnen en deze strijd heeft Delano Felter en de RMP gewonnen tot zover.
Het OM kan nog in beroep, maar de kans daarop lijkt niet groot. 
Bijna alle media besteedde destijds aandacht aan dit voorval en wij rekenen nu op de media om dhr. Felter èn de RMP te rehabiliteren.1 opmerking:

Lex zei

Wat je nu schrijft over het mogelijk terughalen van Delano is hetzelfde als dat wanneer een bedrijf iemand ontslaat op staande voet voor diefstal maar diegene na een paar jaar weer aanneemt. Mensen als Delano moeten ze het land uitflikkeren naar het land waar ze thuis horen.

Een reactie posten