HOOFDPAGINA      

zondag 30 september 2012

Mevrouw blundert op Curaçao met twee gelijktijdige minister-presidenten

Curaçao zit met twee minister-presidenten gelijktijdig. Stanley Betrian werd afgelopen zaterdag benoemd tot minister-president, terwijl er een demissionaire minister-president zat in afwachting van verkiezingen op 19 oktober 2012. Gerrit Schotte de demissionaire minister-president weigert zijn post af te staan. 
Blijkbaar heeft de oranje-gouverneur op het eiland, die de landsbesluiten met een of meer ministers ondertekent, een fout gemaakt en een nieuwe minister-president aangesteld zonder dat hij de zittende minister-president heeft ontslagen. De gouverneur tekent de landsbesluiten met een of meer ministers en dat moet fout zijn gegaan.
Een blunder van mevrouw Van oranje Nassau van de eerste orde en opnieuw een bewijs dat het niet meer werkt, dat oranje gekwal met ministeriële verantwoordelijkheid en een een mevrouw die haar plicht verzuimt.
Update:
Later viel op te maken uit een bericht op telegraaf.nl dat Gerrit Schotte ontslagen zou zijn en dat betekent dat er een landsbesluit tot ontslag is getekend door de gouverneur en een of meer ministers. 
Als dat zo is, was de gouverneur volgens de landsregeling gerechtigd om een nieuwe minister-president en ministers aan te stellen. In de Republiek Nederland zou dit een juiste wijze van bestuur betekenen op basis van de aangepaste bestaande staatsregeling, die de Republiek met het eiland zal gaan overeenkomen, tenzij Curaçao geheel zelfstandig wil worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten