HOOFDPAGINA      

dinsdag 4 september 2012

President Obama's grootste verdienste

De grootste verdienste van Barack Obama is, dat hij de eerste kleurling is die President werd in het land dat zijn welvaart vooral ook te danken heeft aan de slavernij.
De rassenhaat in de VS, de bijbehorende rellen en discriminatie zijn nog niet zo lang geleden. Jesse Jackson, kolonel Powell en Condoleezza Rice hielpen het pad voor de eerste Afro-Amerikaanse President te effenen, maar het was Barack Obama die het flikte. Bravo! Het betekent eigenlijk het einde van de discriminatie en achterstelling van kleurlingen.
President Obama krijgt allerlei verwijten, dat hij niet alle beloftes heeft ingelost, maar hij zal zich op een aantal dingen verkeken hebben en om alles in 4 jaar te realiseren is ook niet zo eenvoudig. Daarom verdient zijn grootste verdienste belicht te worden en dat is het gebracht hebben van harmonie tussen de rassen in de Amerikaanse samenleving. President Obama zou deze verdienste gerust zelf uitvoerig mogen belichten.

Een tweede termijn van Obama is voor de harmonisatie tussen de rassen in de VS eigenlijk niet nodig, omdat het nu toch geregeld is, maar Barack Obama heeft nog een andere eigenschap.
De relaties met de moslimwereld is voor Barack Obama minder zwart wit dan voor Romney, omdat een van zijn ouders Islamitisch was. Gegeven de gespannen situatie tussen de VS Israël en Iran is dit een belangrijk gegeven voor de volgende 4 jaar. De keuze is aan het Amerikaanse volk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten