HOOFDPAGINA      

dinsdag 30 oktober 2012

De belastingdienst treft ook blaam voor het niet betalen van belasting door Moszkowicz en andere advocaten

Het is aan de controleurs van de belastingdienst te bewijzen of en zo ja in welke bedragen Bram Moszkowicz en andere advocaten zwart geld hun zakken stoppen. Het verschuilen door de advocaten achter beroepsgeheim kan niet verhinderen dat een controle moet met een behoorlijke graad van nauwkeurigheid mogelijk is.
Voor alle straf- en civiele zaken die bij de rechtbanken dienen staat wel ergens genoteerd wie de advocaat is. Zijn deze gegevens niet toegankelijk voor de belasting-controleurs, zal het met directe waarneming moeten. Het is absoluut mogelijk, via steekproefgewijze aanwezigheid van belastingcontroleurs op de publieke tribune bij de straf- en civiele rechtszaken, vast te leggen wie de advocaat was en vervolgens na te gaan of de betreffende advocaat inkomsten voor zijn werk bij de gecontroleerde rechtszaken heeft opgegeven aan de belastingdienst.
Overigens is de te vaak genoemde geheimhoudingsplicht door advocaten en het beschermen van hun cliënten een wassen neus, want iedereen kan bij een openbare rechtszaak zien wie de verdachte of gedaagde is en welke advocaat hem juridisch bijstaat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten