HOOFDPAGINA      

woensdag 16 februari 2011

Salaris van de minister-president is te laag

Veel ophef over de Balkenende norm ad €188.500, maar dat is een zwaar geflatteerd bedrag.
De feiten volgens de staatscourant van 11 februari 2010 over het inkomen van de minister-president in 2009:
- bruto jaarsalaris ministers bedraagt € 137.759 (inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering)
- pensioenbijdrage € 27.521
- bijtelling dienstauto € 17.600
- individuele belastbare onkostenvergoedingen die ministers ontvangen op basis van het Voorzieningenbesluit ministers en staatssecretarissen.
Bron: Vara Zembla
Alleen Finland en Spanje betalen nog minder, alle andere landen beduidend meer. Zie Parlement & Politiek met een overzicht van andere Europese landen.
De minister-president verdient dus zo'n 10.000 Euro per maand bruto en dat is grofweg 5.000 Euro per maand netto. Een dergelijk salaris kun je niet opleggen aan de directie van de NS, zo de Tweede kamer dat nu wil.
Mevrouw Van Oranje Nassau ontvangt €900.000 per jaar netto alleen aan persoonlijk inkomen, om haar eten, drinken, uitgaan en kleding van te betalen. Ook dat is publiek inkomen van het belastinggeld. Ik stel voor het bruto salaris van de minister-president inclusief toelagen en compensaties te verhogen naar 240.000 per jaar en voor de directie van de NS de oranjenorm in te voeren, dus ten hoogste 900.000 per jaar netto. Let wel ten hoogste, minder is beter. Of de persoonlijke toelage van mevr. Van Oranje Nassau alvast te verlagen naar €300.000 netto in afwachting van de Republiek Nederland.
De directie van de NS met €5000,- netto per maand naar huis sturen, zal heel Nederland belachelijk vinden. Euro 5000 netto per maand is ook voor de minister-president belachelijk. Ik stel voor een salaris voor de minister-president van €7000,- netto per maand. Inclusief toelage vakantiegeld, eindejaarsuitkering en compensaties bedraagt dit zo'n 240.000 bruto salariskosten per jaar voor de staat. Voor dit bedrag verlos ik u van Oranje en verander ik met u de staat in de Republiek Nederland.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Geachte lezers;
Leuk en aardig wat deze persoon allemaal schrijft:
Een partij op te richten die maar een doel heeft, is volkomen onzin.
Een partij heeft een volledig functionerend programma nodig.
Voor de grondwet te veranderen heb je 2/3 meerderheid nodig in de state generaal ( eerste en tweede kamer)
Je hebt mensen op de voorgrond nodig en mensen die op de achtergrond werken.
Daar heb je meer nodig voor, dan wat hij zegd, bv beter rechtssysteem, dat de rechters en het O.M. zich aan de Nederlandse wetten eens houd, zodat men geen rechtszaken meer krijgt zoals de Puttense en Deventer moordzaak of Lucia de Berk zaak of die van mij.
Men dient de werkelijkheid niet uit ogen te verliezen, wie is niet tegen die mega stallen,Ik wel maar zolang er niets anders is, die economisch verantwoord alles opvangt,is er geen andere optie, of dit of geen boeren meer in Nederland !!
Hopend deze man aan het verstand te kunnen brengen, dat je geen 2/3 meerderheid haald met deze instelling ! Dan moet je echt gaan regeren in Nederland en de juiste mensen hebben:
Groetjes Johnny->johnnyhuren@live.nl

Ben Van Herwijnen zei

@Johnny

Dat programma waar je op doelt heeft de RMP wel degelijk, klik hier
Voor het overige, we kunnen niet alles in één keer veranderen daarom beginnen we met een President en dus de Republiek Nederland

Een reactie posten