HOOFDPAGINA      

zondag 13 februari 2011

Een droomscenario tekent zich af

In de laatste Politieke Barometer staan de oranjeclubs VVD, CDA, PVV op in totaal 69 Tweede-Kamerzetels. Wordt deze minderheid werkelijkheid bij de aanstaande verkiezingen voor de Provinciale Staten is dat voor mij met de Republikeinse Moderne Partij een droomscenario.
Sinds de oprichting van de RMP op 14 september 2000 zat geen enkele regering de 4 jaar uit en nu zijn ze zelfs al moeten beginnen met een minderheidsregering met gedoogsteun. Een minderheid voor VVD/CDA/PVV op 2 maart in de Eerste kamer zou goed nieuws zijn voor de RMP en de Republiek Nederland.
Al kan Oranje natuurlijk ook met een minderheid in de Eerste Kamer toe, het stelt wel andere eisen aan de wijze van regeren. Men kan niet zomaar met allerlei onnozele wetten aankomen, want die worden meteen weggestemd. Oranje/Rutte zal dan moeten aankomen met oranje wetten die echt nodig zijn om meerderheden te halen in de beide Kamers. En wetten die echt nodig zijn, dat zijn er niet zoveel.
Het hoofdprobleem blijft echter en dat is Oranje zo snel mogelijk uit de regering. In Egypte namen ze slechts genoegen met het aftreden van Mubarak. Ik neem slechts genoegen met een referendum over de staatsvorm, om eens echt vast te stellen, wat het Nederlandse volk echt wil.
Update: een peiling door Synovata op 17/2/ geeft een totaal van 35 zetels in de Eerste Kamer aan voor VVD, PVV en CDA op 2 maart 2011. Hoe minder zetels voor de oranje gedoogregering hoe beter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten