HOOFDPAGINA      

zondag 6 juli 2014

Nederland-Argentinië benadrukt het junta verleden van Maxima

Het eerste waar je aan denkt is de finale van 1978 ten tijde van de Videla Junta, met vader Zorreguieta.
Gefeliciteerd met de 1/2 finale WK 2014
Het tweede waar je aan denkt is dochten Maxima van vader Zorreguieta, die nu een toppositie heeft in het Nederlandse staatsbestel.
De protesten van een deel van Nederland tegen de Videla-junta waren fel en talrijk. In zo'n land gaan voetballen op een WK dat kon gewoon niet, vonden ze. De dochter van een lid van deze Junta hier tot 'koningin' bombarderen kan volgens diezelfde lieden wel. Erger nog, de protestanten van toen staan nu even fel te juichen en te jubelen voor Maxima Zorreguieta, die inmiddels is uitgegroeid tot een absolute superster.
Zelf was ik niet tegen deelname van Nederland aan het WK van 1978 in Argentinië. 
Ik ben voor de Republiek Nederland en het verleden van Maxima zal ik niet vergeten. Het aanstaande treffen van Nederland tegen Argentinië zal de Nederlanders die dat wel willen vergeten, maar weer eens wijzen op haar Junta achtergrond.
Maxima is en blijft de dochter van een ex lid van de Videla Junta en zij heeft haar status en rijkdom in belangrijke mate aan de Videla Junta te danken.
Al degene die problemen hebben met het verleden van Maxima, adviseer ik:
Word LID van de Republikeinse Moderne Partij of DONEER de RMP

1 opmerking:

Mordanicus zei

Het historisch besef van veel van onze landgenoten is vrij slecht (ik krijg het sterke idee dat veel mensen in dit land denken dat de geschiedenis pas echt begint met WO2). Hierdoor kunnen lieden als MZ/JZ hier makkelijk wegkomen met hun verleden, waar in andere landen (in Duitsland en België is het historisch besef al een stuk groter, slechts 1cm over de grens) mijn jarenlange processen en onderzoeken heeft.

Een reactie posten