HOOFDPAGINA      

zaterdag 26 juli 2014

3 Minister-presidenten woonden in het Catshuis

De website IsGesschiedenis heeft de historie van het Catshuis op een rijtje gezet en dat werd hoog tijd. Het artikel dateert van 16 april 2012.
Enkele jaren terug kon nergens wat gevonden worden op internet over het Catshuis, behalve wat summiere en schimmige informatie. Marijnen woonde er kort met zijn gezin en van Piet de Jong was alleen bekend, dat hij een huis huurde in den Haag in plaats van wonen in het Catshuis tijdens zijn ambtsperiode als minister-president. Jelle Zijlstra sliep er weleens en Dries van Agt sliep er door de week, alleen zonder zijn vrouw of gezin.
Uit genoemd artikel blijken nu drie minister-presidenten met hun gezin echt in het Catshuis te hebben gewoond, Marijnen, Cals en Piet de Jong.

In het artikel worden hun vrouwen "fist lady" genoemd, maar dat is al te enthousiaste klets, omdat de dames in kwestie slechts "second lady" waren in Nederland. De vrouw van het staatshoofd in de VS wordt first lady genoemd, maar de minister-president is niet het staatshoofd, dat is nog altijd een van Oranje Nassau. Breng mij en mijn partij in de Tweede Kamer en we stemmen Van Oranje Nassau weg voor een President, via een referendum.

Gaat u met mij en mijn partij voor de Republiek Nederland en een gekozen President als staatshoofd, is de vrouw van de President wel "de first lady" van het land.

Word LID van de Republikeinse Moderne Partij of DONEER de RMP

2 opmerkingen:

Mordanicus zei

En wat als er een vrouw wordt gekozen als eerste president van Nederland?

Ben Van Herwijnen zei

Hoewel buiten de orde van het aangehaalde artikel, laat het zich raden hoed dat dan heet. Bill Clinton wordt misschien wel de first man in de VS als Hillary Presidente wordt in 2016.

Een reactie posten