HOOFDPAGINA      

zondag 3 juli 2011

Oranje/Rutte of Oranje/Balkenende, allemaal hetzelfde

Ik snap al sowieso niet dat het Nederlandse volk iedere keer weer naar de stembus gaat om op een andere schakering oranje te gaan stemmen, terwijl er al 11 jaar een republikeinse partij bestaat, die wordt geboycot voor deelname aan verkiezingen. Nu is het Oranje/Rutte en de vorige keren was het oranje/Balkenende, telegraaf.nl, maar het resultaat is steeds hetzelfde, Oranje. In het dagelijks beleid leidt dit tot slechts nuance verschillen, omdat welgestelde mensen nu eenmaal moeten eten maar ook de minder bedeelden moeten eten. Verschillen tussen welgesteld en minder welgesteld zullen ook altijd blijven bestaan.
Zo ook het verschil tussen republikeinen en aanhangers van Oranje. Vroeger waren we twee eeuwen een republiek van 1588-1806 en ze maken mij niet wijs, dat nog maar 25% van de bevolking opnieuw de welvarende Republiek die we waren zou willen en dat de rest allemaal zo gelukkig en blij is met die over de top fantastische van Oranje Nassau familie.
Sinds de Republikeinse Moderne Partij bestaat is Nederland een echte democratie en bent u niet meer overgeleverd aan van Oranje Nassau en hun oranjeverenigingen, die nu de Eerste en Tweede Kamer bevolken. Nee, u hebt sinds 14 september 2000 de vrije keuze tussen de RMP voor de Republiek Nederland of het Oranje bewind met hun supportersverenigingen die nu in de Staten-Generaal zitten.
De RMP bestaat nu 11 jaar voor de Republiek Nederland met de minister-president en een President en we hebben nog nauwelijks leden en geld, terwijl ik er van overtuigd ben, dat een ruime meerderheid van het volk de Republiek wil. Ik kan het niet verklaren, dat een meerderheid bijna uit zijn dak gaat in Nederland bij de Amerikaanse voor- en presidentsverkiezingen of zodra oud President Clinton een bezoek brengt aan ons land om vervolgens weer in hun oranje schulp te kruipen. Onze republiek was onze trots en is nog altijd onze faam op de wereld.
De Oranjes kosten ons miljarden aan immigranten, asielzoekers en het mislopen van orders in het buitenland, denk daar eens aan als u weer gaat jubelen met een oranje bokkenpruik op uw hoofd.
Leve de Republiek en weg met het Oranje bewind.

2 opmerkingen:

Maarten van Rossum zei

Ik snap het wel dat de bevolking de RMP niet wil als ex-lid. Wel eens in de spiegel gekeken de laatste 11 jaar?

wdeb zei

Als ik dit zo lees is er maar eentje met een bokkenpruik op, zij het niet oranje...
Er zijn nog wel wat meer keuzes te maken dan alleen republiek of koninkrijk. En hoewel het retorisch aantrekkelijk is om de hoogtijdagen van de Republiek (economische voorspoed!) maar direct weer in het vooruitzicht te stellen als we alleen maar kiezen voor de republiek, en het al even aantrekkelijk lijkt om alle hedendaagse kwalen (immigratie, integratie, asielzoekers, gemiste orders) in de schoenen te schuiven van de familie Van Oranje Nassau... blijft dat bij wat beter nadenken niet lang overeind.
Kortom: als dit het peil van de republikeinen weergeeft, neem ik vanavond een oranjebitter op het welzijn van De Familie!

Een reactie posten