HOOFDPAGINA      

zondag 12 juni 2011

PvdA verloochent haar roots

De PvdA is via de SDAP eigenlijk ontstaan op basis van de Russische revolutie, waar de socialisten de macht grepen. Ze waren dan ook altijd tegen Oranje en wilde dus een Republiek. Hoe anders ging het. Drees, lang de voorman van de PvdA en de belangrijkste Nederlandse politicus uit de vorige eeuw streed tegen Oranje, maar had helaas niet het vermogen te komen tot de Republiek Nederland. Hij bleef steken op de minister-president, die in 1945 werd ingevoerd om met Oranje het land te regeren. Drees werd wel de verpersoonlijking van de minister-president.
Toen Nieuw Links opkwam in de PvdA heeft Drees zelfs zijn lidmaatschap van de PvdA opgezegd.
De PvdA was eigenlijk toen al de weg kwijt. Het werd nog erger. In 1977 namen ze op in hun manifest dat ze voor een gekozen staatshoofd waren, doch in 2005 hebben ze dit beginsel weer geschrapt. Voor de Republikeinse Moderne Partij een mee- en tegenvaller. Eerst hadden we de steun van de PvdA nu hebben we het monopolie voor de Republiek Nederland met een President en de minister-president. De PvdA is in de tussentijd verworden tot een gewone oranjeclub, die niet meer spreekt van de minister-president, maar mevrouw Van oranje Nassau ter wille is door te spreken van de 'premier'. Oranje houdt namelijk niet van het woord President, de RMP wel.
De PvdA zal nog wel opkomen voor de lager betaalden, maar socialisten kennen alleen maar de Republiek en dat hebben ze totaal verloochend. De schuld daarvoor ligt niet alleen bij Cohen, maar bij de hele PvdA. De kiezers blijven de partij toch nog trouw met 21 zetels volgens de laatste peiling van Maurice de Hond.

2 opmerkingen:

Mordanicus zei

Volgens mij bestond de SDAP al voor de Russische Revolutie.

Ben Van Herwijnen zei

@Mordanicus
Je hebt gelijk. Op wikipedia vond ik dit: "De SDAP werd op 26 augustus 1894 opgericht in 't lokaal Atlas aan de Ossenmarkt 9 te Zwolle als alternatief voor de Sociaal-Democratische Bond (SDB) van Domela Nieuwenhuis. Tot de 12 oprichters (de "twaalf apostelen" genoemd) behoorden Pieter Jelles Troelstra, Jan Schaper en Willem Vliegen."

Een reactie posten