HOOFDPAGINA      

maandag 18 april 2011

Een pleidooi voor meer Duitse muziek op NL radio en TV


Het is misschien niet het eerste, dat je verwacht op een blog van iemand die kandidaat is voor de eerste President van de Republiek Nederland, maar toch moet het vermeld worden; hoog tijd voor meer Duitse muziek op de Nederlandse radio en tv.
In de vorige eeuw was Duitse muziek erg populair in Nederland de bekende sterren Peter Kraus, Connie Fröbuss, Udo Jűrgens, Dennie Cristiaan, Nena, Nicol, Peter Maffay, Rheinhart Mey en anderen.
Thans is het bijna louter Britse royal-muziek en gelukkig ook nog wat Amerikaanse muziek, al is ook dat afgenomen.
Ik steun dan ook de Actiegroep Duits , die pleit voor meer aandacht voor de Duitse taal, omdat Duitsland onze grootste handelspartner is. Akkoord, dat is dan het economische deel, maar ook politiek is Duitsland van het grootste belang voor Nederland. 
Duitsland en Frankrijk maken van oudsher de dienst uit in Europa en Nederland is nog altijd een soort district van Groot Brittannië, omdat met steun van de Britten de staatsgreep kon worden gepleegd in 1813 waarbij Napoleon werd verdreven en een Van Oranje Nassau, uit Engeland afkomstig, door de Britten hier tot koning werd gebombardeerd. We zijn sindsdien een soort district van Groot Brittannië en dat zijn wij van de RMP behoorlijk beu. 
We waren van 1588-1777 de enige republiek op de wereld, toen namen de Amerikanen en daarna de Fransen de republiek van ons over. We willen doorgaan met onze republiek maar nu met een President. Al die Britse royal-muziek zitten we niet op te wachten, dat is het Nederlandse volk beïnvloeden met de Britse royalty-doctrine. Daarom is het tijd voor republikeinse geluiden via de Duitse, Franse en Amerikaanse muziek op onze radio en tv. Dat heeft echt effect.

2 opmerkingen:

Lex zei

Ik pleit voor meer Roemeense muziek op de Nederlandse radio. Bovendien is Roemenië digitaler dan menig Nederlandse gemeenten.

Ooit wilde ik docent Duits worden maar de eisen aan de opleiding zijn te hoog. Als je HAVO/VWO hebt gedaan kan je onmiddelijk voor de klas gaan staan. Ik had pech, ik heb MBO dus had ik nog vier jaar naar school gemoeten.

debeer zei

Wij Nederlanders hebben meer last van de Britten dan van Duitsers. Wij hebben maar een keer oorlog gehad met Duitsland maar met Engeland tientallen oorlogen. Onze hele geschiedenis wijst zonder twijfel dat wij een Diets germaans volk zijn die samen met onze buurlanden bij het machtige Frankische rijk van Karel de Grote behoorden. Integenstelling, Engeland was onze vijand en verantwoordelijk voor de afscheiding van Vlaanderen, ze steunde de opstand en daardoor kon onze koning Willem 1 de 10 daagse veldtocht niet winnen. Holland heeft 300 jaar kolonialen oorlogen met Engeland gehad! Verder, de helft van Nederland was Neder-Saks en de kop was Friesdus ook germaans. En Willam van Oranje was ook een Duitser..en ga zo maar door..wij zijn gewoon Duits,Diets of Dutch en dat is een reden om ons land geen Nederland te noemen. Holland is beter maar Westland of Dietsland is ook gepast.

Een reactie posten