HOOFDPAGINA      

zaterdag 23 april 2011

Bonussen as usual

Geld moet rollen. Verschil is er altijd geweest, moet er zijn en moet er blijven, daarom heb je mensen op het minimum, modaal, hogere inkomens en topinkomens. Helemaal niets mee aan de hand. Alleen het meer verdienen dan een ander, een normaal streven, gaat tegenwoordig te vaak door een wissel te trekken op de toekomst. Alle banken en verzekeringen, die tijdens de laatste crisis staatssteun ontvingen hebben een onverantwoorde wissel getrokken op de toekomst, waarvan absurde bonussen deel uitmaakten. De belastingbetalers en pensioengerechtigden mogen nu opdraaien voor, achteraf, ten onrechte uitgekeerde miljoenen aan bonussen en onverantwoorde risico's genomen door topbestuurders. De belastingbetaler heeft zich bang laten maken, door de bewering dat failliete banken nog veel erger zou zijn. Lulkoek, er was altijd wel een bank overgebleven en die had de hele markt gehad. Marktwerking heet dat.
Bedrijven die zichzelf bedruipen zijn geheel vrij in hun doen en laten qua beloningen, maar bedrijven met staatssteun zijn dat niet. De staat hoort daar regels voor op te stellen en te handhaven. Grote bonussen bij de ING en gelijktijdig staatssteun ontvangen en de salarissen en pensioenen van de werknemers willen verlagen, stuitte op groot verzet bij burgers en klanten van de ING. Het was zo erg dat het plan meteen van tafel ging.
Leve de bonussen, maar keer ze uit op basis van de winst en niet van de beurskoers. Wacht bovendien een paar jaar met de uitkering, zodat eerst blijkt of de bestuurder in kwestie de boel niet heeft belazerd. Het oranjevolk wil zo graag de VS volgen, volg ook hierin de VS, maar begin met een President voor eigen land. Telegraaf.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten