HOOFDPAGINA      

vrijdag 29 april 2011

Leve de Republiek

Groot-Brittannië is vandaag even het centrum van de wereld, in verband met het huwelijk van hun troonopvolger prins William met Kate Middleton. Natuurlijk, de wereld is gek op dit soort feesten, maar dat hoeven geen royals te zijn. Wij van de republiek bestaan ook nog. Sylvie Meis en Rafael van der Vaart bewezen met hun rechtstreeks door SBS uitgezonden huwelijk, dat een huwelijk van twee glamourachtige bekende Nederlanders een vergelijkbare uitstraling heeft. Wesley Sneijder en Yolanthe Cabau van Karsbergen behaalde eenzelfde impact met hun sprookjeshuwelijk, waar de showrubrieken op TV uitvoerig verslag van deden. De conclusie is, voor glamour en sprookjes zijn de royals niet nodig en voor landsbestuur evenmin. Toch feliciteer ik bij deze.
William en Kate met hun huwelijk.
Nicolas Sarkozy bewees de Republiek een dienst door zijn huwelijk met glamourlady Carla Bruni, waarvan, toeval of niet, vandaag bekend werd dat ze in verwachting is.
Laten veel Nederlanders met geld het voorbeeld van Sylvie Meis en Wesley Sneijder volgen, want de Republiek heeft ook dit soort glamour en sprookjes nodig. Voor het bestuur van de Republiek en een President zorgt de Republikeinse Moderne Partij wel, hopelijk samen met de bestaande partijen, die nu nog allemaal Oranje steunen, maar dat kan snel veranderen. Kortom, leve de republiek!
Zie ook:
De Beckhams zijn binnen
Royals hebben een feestje
Kate Middleton steelt de show

Geen opmerkingen:

Een reactie posten