HOOFDPAGINA      

maandag 21 april 2014

Poetin offreert Russischtaligen oude Sovjet-Unie Rus te worden

Een slimme actie van Russisch President Poetin. Enigszins Vergelijkbaar met de koning van Marokko, die alle geëmigreerde onderdanen van hem onderdanen blijft noemen en Marokkaans staatsburger door hun automatisch de Marokkaanse nationaliteit toe te kennen.
Hiermee geeft Poetin het begrip land een andere inhoud. Straks kunnen de Russisch sprekende in oude Sovjet staten een wereldoorlog tussen de EU en Rusland veroorzaken, door in opstand te komen tegen het een of ander in het land waar ze wonen. De bevoegde autoriteiten zullen tegen hun op moeten treden, om de orde te handhaven en Poetin kan vervolgens op elk gewenst moment zeggen, dat hij de Russischtalige moet beschermen en militair ingrijpen in die landen.

Het nieuwste Poetin plan geldt ook voor de Baltische staten, die inmiddels lid zijn van de EU en de Nato, wat betekent dat de EU en of de Nato zullen moeten terugvechten zodra de Russen een van de lidstaten binnenvallen. Het zal dan niet bij kanonnen en tanks blijven, maar het hele arsenaal aan raketten en atoombommen zal er aan te pas komen. Geen prettig vooruitzicht.
Poetin heeft met dit plan een nieuwe bron voor een atoomoorlog geschapen.

Je kunt hem niet kwalijk nemen, dat hij Russisch sprekende mensen beschermt, dat is eigenlijk vrij logisch. Het begrip land is hiermee niet meer hetzelfde.

Het opnemen van de Baltische staten in de EU en Nato heb ik altijd al ongewenste expansiedrift gevonden van de VS en West Europa. De Russen werden hiermee geschoffeerd en slaan nu terug. Met President Poetin valt niet te spotten.


3 opmerkingen:

Basdew1922 zei

En wat moet een Nederlandse Republiek doen met de bedreigde Nederlandstalige minderheid in Noordwest-Frankrijk??

Ben Van Herwijnen zei

Goeie vraag. Je vergeet België. Frankrijk heeft atoombommen wij niet, dus dat wordt moeilijk, maar België moet geen probleem zijn.

Basdew1922 zei

Dat hoeft niet zo moeilijk te zijn. In geval dat België uiteen valt, kan Vlaanderen bij Nederland komen, en Wallonie bij Frankrijk. Blijven we nog met Brussel en de Duitstalige gebieden, deze laatsten kunnen uiteraard overgaan naar de Bondsrepubliek als 17e deelstaat. Brussel, echter wordt omgeven door Vlaanderen, maar vrijvolledig franstalig. Brussel kan bij Frankrijk komen in ruil voor Frans-Vlaanderen, aangezien Fransen redelijke mensen zijn, heeft dat voorstel redelijke kans van slagen.

Een reactie posten