HOOFDPAGINA      

vrijdag 4 april 2014

NL kan niet trots zijn op onze Grondwet die al ruim 200 jaar bestaat


Onze Grondwet bestaat geen 200 jaar maar 216 jaar. Van Oranje Nassau's Grondwet bestaat 200 jaar, maar dat is wat anders.
omen.dhtml" target="_blank">De eerste Grondwet van Nederland dateert van 1798 en werd opgesteld en ingevoerd tijden onze Bataafse Republiek, die bestond van 1795 tot 1806. De oranje-Grondwet uit 1814 is gebaseerd op onze eerste Grondwet uit 1798.
De Bataafse republiek was een vervolg op de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden(1648-1795) en dat was weer een vervolg op Zeven Verenigde Provinciën.
Alle drie werden ze kortweg De Republiek genoemd, omdat Nederland toen de énige republiek op de hele wereld was.
Het probleem is nu, dat zodra Nederlanders trots zijn op onze Grondwet, ze ook meteen trots zijn op onze vroegere Republiek. En al zou dat nog zo gepast zijn, Van Oranje Nassau kan daar niet mee van doen hebben.
Nederlanders mogen dus van Van Oranje Nassau niet trots zijn op onze Grondwet en het Nederlandse volk is in meerderheid nog altijd zo dom, zich de wil van Van Oranje Nassau te laten opleggen.
Laat Oranje vallen, ze brengen alleen maar ellende. Ben trots op onze vroegere Republiek en daarmee op onze Grondwet.

Onze Grondwet moet nog wel een beetje aangepast worden, maar daar zorgt de Republikeinse Moderne Partij wel voor. Zie mijn concept Grondwet.
Word gewoon lid van de RMP of doneer en we vervangen het hoofdstuk over de koning in onze Grondwet door het hoofdstuk van de President. Het resultaat leggen we in een referendum voor aan het Nederlandse volk.


2 opmerkingen:

Mordanicus zei

De huidige grondwet stamt uit 1983, die verving de versie uit 1848, u weet wil die van Thorbecke. Ik heb nog nooit zoveel onzin gehoord in zo'n korte tijd, als laatste paar weken over de grondwet. Historisch klopt er geen reet van

Ben Van Herwijnen zei

@Mordanicus

In 1983 kwam de minister-president in de Grondwet. In 1945 werd die al ingevoerd via benoemingsbesluiten, maar dus pas in 1983 in de GW. In die zin is de huidige Grondwet een essentieel andere dan die van Thorbecke uit 1848.

Een reactie posten