HOOFDPAGINA      

zondag 27 mei 2012

Het NOS journaal heeft onze nationale driekleur laten vallen

Het oude decor van het NOS journaal, uitgevoerd in onze nationale driekleur, was perfekt en dus moest er aan geknoeid worden. De oranjekliek in Hilversum heeft net zo lang liggen kwallen tot ze onze nationale driekleur hadden vervangen door een mengelmoes van wit/blauw en oranje/rood. Toch weer oranje. Je ziet het bijna niet, maar het is net te oranje om voor nationaal door te gaan en de NOS is nog altijd een publeke omroep, bezit van iedereen. Natuurlijk zit achter dit gekwal de Van Oranje Nassau-lobby.
Nergens zie je nu nog onze nationale driekleur op TV. Het enige dat de Nederlander nog ziet is oranje, oranje en nog eens oranje. Op het voetbal- hockeyveld en schaatbaan, op je ING- en Rabo-pasje en afschriften, een grote oranje-doctrine erger dan van Mao, Hitler en Stalin. Meestal duidt dit op een regime op zijn laatste benen en zo zal het ook in ons land zijn.
De RMP kiest nadrukkelijk voor rood/wit/blauw, want niet iedereen houdt van Oranje, maar het land is wel van iedereen. Ook niet een beetje oranje, want een beetje oranje is ook oranje.
In dit verband wel leuk; de keuze is zwart wit zonder schakeringen, voor Van Oranje Nassau of voor de Republiek. Ons leuze:  Weg met oranje en Leve de Republiek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten