HOOFDPAGINA      

zaterdag 2 februari 2013

Een windmolentje op iedere woning lost ons energieprobleem opDe Archimedes

De nieuwste vinding is de
spiraalvormige 'Archimedes' windmolen Een Nederlands ontwerp.
Deze windmolen onderscheidt zich namelijk niet alleen in vorm, maar ook door een hoog rendement en de lage investeringskosten van slechts €2500,-.

Het ontwerp van Marinus Mieremet kan een dorbraak betekenen. Het heeft er alles van weg, dat dit de doorbraak is, waarmee het een kwestie van tijd lijkt of op elk huis staat zo'n spiraalmolentje.
De Archimedes verkoopt deze molens inmiddels in Nederland. De molen is met 45db bij windkracht 3 zeer stil en voor €2500 heb je er al een.

Video met een spectaculaire test van de ArchimedesDan is er nog de Savonius windturbine (windwokkel). Deze is wat duurder maar gaat levenslang mee en maakt nauwelijks geluid. Het lijkt voor op woningen de beste.Het idee van elke woning een windmolentje begint te leven

Blijkens dit artikel van 23/4/2021 op NU.nl. "Een kleine windmolen op je eigen dak, wat levert het op?"

Let hierbij niet op het 'deskundigen commentaar' want die zien altijd water branden. Het kan niet anders of de juiste windmolen geeft een rendement waar je wat aan hebt.

Overschotten en tekort aan elektriciteit opvangen
Het overschot aan energie bij harde wind kan worden gebruikt om waterstof te produceren en dat waterstof kan bij te weinig wind worden gebruikt om elektriciteit te produceren. Lees hier hoe.......


2 opmerkingen:

Basdew1922 zei

Er zijn in NL genoeg daken waar een mooi zonnepaneel op kan. In tegenstelling tot velen denken ontvangt NL meer dan genoeg zonlicht om een significant deel van onze energie op deze manier te produceren.

Ben Van Herwijnen zei

@Simcor Devray

Zeker, maar zonnepanelen produceren brengt ook nogal CO2 uitstoot mee.
In onze streken zijn zonnepanelen niet 10 keer, maar 5 keer milieuvriendelijker dan elektriciteit opgewekt door fossiele brandstoffen. Zie de donkere kant van zonnepanelen

Een reactie posten