HOOFDPAGINA      

vrijdag 4 september 2015

Een tsunami aan vluchtelingen overspoelt ons land


De Hongaarse premier waarschuwt voor miljoenen vluchtelingen volgend jaar.
Niet langer een probleem maar een rampzalige situatie.
Halve maatregelen en overdreven menselijke praatjes schrijf ik hier niet op. Een oplossing op korte termijn is er niet, ze komen gewoon. Op lange termijn

  • Controles aan de buitengrenzen van de EU en de binnengrenzen van de EU en Schengen-landen, maar die zullen nauwelijks effect hebben. Ze komen toch aan land en ze zullen zich alleen met geweld laten terugbrengen. Daarvan staan dan direct foto's op internet met alle reacties van dien. Mocht terugbrengen incidenteel toch lukken, zal Turkije ongetwijfeld weigeren ze op te nemen. Ook in Libië zal dit problemen geven.
  • Vluchtelingen blijven oppikken uit zee, redden van de verdrinkingsdood dus en proberen terug te brengen naar het land van vertrek, om daarna de boten te laten zinken is een mogelijkheid die misschien enig effect heeft.
  • Via de VN op korte termijn opvang in de regio's mogelijk maken en daarvoor geld en militairen beschikbaar stellen is de enige echte mogelijkheid. Vluchtelingen die toch in de EU aan land komen kunnen dan daarheen worden gebracht. Ex-oranje-minister Joris Voorhoeve heeft zelfs een aardig uitgewerkt plan hiervoor en verwijst naar geslaagde eerdere opvanggebieden.
  • De Russen zadelen de EU met een giga vluchtelingenprobleem op door hun steun aan Assad. De Russen hierop aanspreken in de VN. Zij hebben de meeste ruimte om de vluchtelingenstroom uit Syrië, die zij mede veroorzaken, op te vangen.
  • Binnen de EU de vluchtelingen zo verdelen, dat de landen met de meeste ruimte de meeste vluchtelingen opvangen. Alle lidstaten gezamenlijk de kosten laten betalen via de Europese begroting.
De VN is het belangrijkste orgaan in deze. 

Maar, ...........
Miljoenen vluchtelingen per jaar naar de EU en een miljoen jaarlijks naar Nederland betekent woningnood, waarschijnlijk hongersnood, gigantische aantallen daklozen, geweld, moord, doodslag, diefstal en corruptie. 

Wat voor de vluchteling menselijk is, wordt daarmee onmenselijk voor de bestaande bevolking en zal tot hetzelfde geweld leiden als waar ze voor gevlucht zijn. We bereiden ons maar op het ergste voor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten