HOOFDPAGINA      

zaterdag 15 augustus 2015

PvdA verworden tot de felste orangisten

De PvdA veranderde van socialisten in orangisten en dan niet zomaar orangisten, maar ook nog van het meest felle soort. Deze bewering baseer ik op de stemming in de Eerste kamer over het uit de Grondwet halen van de burgemeestersbenoeming en op het verwijderen uit hun manifest in 2005 van het gekozen staatshoofd.

De Tweede Kamer was al akkoord om de burgemeestersbenoeming uit de Grondwet te halen en bij stemming in de Eerste Kamer stemden 48 Eerste Kamerleden voor het voorstel. Bij de tegenstemmers waren 8 van de 15 PvdA Eerste-Kamerleden, die vonden dat er niet genoeg maatschappelijke redenen voor waren. Blablabla.
Tijdens Drees' leven was er altijd een reden om Oranje aan de kant te zetten en wilden de socialisten maar één ding, de Republiek en een President. Het stond zelfs in hun manifest sinds 1977 waar ze het in 2005 weer uithaalden. Toen werden ze orangisten.
Dat principiële zielen zo kunnen veranderen blijft voor mij een raadsel.
Lees NOS artikel over burgemeestersbenoeming

Overigens hoort een burgemeestersbenoeming gewoon in de Grondwet. Nu rotzooit het oranjebewind maar wat met de Grondwet, want de burgemeestersbenoeming willen ze eruit, terwijl de benoeming van de commissaris van de Koning er in blijft staan.

Minder Oranje werkt niet meer. Het is nu de bestaande Grondwet, of de Grondwet van de Republiek Nederland met een gekozen President.
De benoeming van burgemeesters en gouverneurs der Provincie(thans de commissarissen van de Koning) geschiedt dan bij Presidentieel besluit. Een besluit getekend door een of meer ministers en de President

Geen opmerkingen:

Een reactie posten