HOOFDPAGINA      

maandag 11 maart 2013

Ook Hof spreekt Delano Felter vrij

Ook het Hof spreekt Delano Felter vrij van homo-discriminatie
Het Oranje Ministerie(OM) ging in hoger beroep tegen de vrijspraak door de rechtbank van Delano Felter voor homo-discriminatie. 
Vandaag was de uitspraak in het hoger beroep en de lijsttrekker van de Republikeinse Moderne Partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2010 in Amsterdam, Delano Felter, werd opnieuw vrijgesproken, nadat het Oranje Ministerie 40 uur werkstraf had geëist en een week voorwaardelijke gevangenisstraf.

Op Nieuws.nl staat vandaag:
Het hof brengt echter in herinnering dat de uitlatingen zijn gedaan door een politicus. En het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens schrijft voor dat de vrijheid van meningsuiting voor een politicus zeer ruim is vergeleken met die van een niet-politicus. En de betreffende uitspraken vallen onder die vrijheid, aldus het hof.


Een mooie opsteker voor onze partij, want Delano Felter was de eerste die er in slaagde met de RMP aan een verkiezing deel te nemen.
Ook het Parool besteedde aandacht aan de uitspraak in hoger beroep. De Telegraaf berichtte destijds wel de eis, maar nu niet de vrijspraak. 

We rekenen nu op een rehabilitatie van Delano Felter en onze partij door alle media en organisaties en personen, die ons destijds verketterd hebben, want zo erg was het allemaal niet. Elkaar een beetje op stang jagen in de politiek moet natuurlijk wel kunnen en dat vindt het Hof gelukkig ook.
Daarom, niet doorzeuren, maar leve de Republiek!
Vergeet niet dat een van de belangrijkste kenmerken van onze vroegere Republiek, juist tolerantie was.

De eerdere rechtszaak
U herinnert zich ongetwijfeld Delano Felter, die tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam in 2010 spectaculaire uitspraken deed op AT5 over homo's in de stad en vooral homo's in het openbaar bestuur. De hele homoscene in Amsterdam en zelfs in heel Nederland viel over Delano Felter en de RMP heen. Honderden reacties op onze website en menig telefoontje vielen ons ten deel. Felter haalde zelfs het NOS achtuur journaal en dat was nog niemand van de partij gelukt. Na twee en een half jaar is Delano Felter door de rechter vrijgesproken.

De rechtbank oordeelt op 4 oktober 2012, dat de uitspraken niet beledigend zijn en niet aanzetten tot discriminatie. Lees hier het verhaal
Voor Delano Felter, die destijds zelfs Amsterdam moest ontvluchten, moet dit een grote opluchting zijn. Het OM kan nog in beroep gaan. Is de vrijspraak definitief, is het nodig, dat het bestuur een mogelijke terugkeer van Felter naar de RMP bespreekt. Felter is tenslotte de eerste die het gelukt is met de partij aan een verkiezing deel te nemen en dat wordt niet vergeten.
Zonder strijd worden geen oorlogen gewonnen en deze strijd heeft Delano Felter en de RMP gewonnen tot zover.
Het OM kan nog in beroep, maar de kans daarop lijkt niet groot. 
Bijna alle media besteedde destijds aandacht aan dit voorval en wij rekenen nu op de media om dhr. Felter èn de RMP te rehabiliteren.Geen opmerkingen:

Een reactie posten