HOOFDPAGINA      

zondag 3 maart 2013

Open brief van het nieuwe Republikeinse Genootschap aan de oranje-kamerleden


De onderstaande open brief werd aangeboden aan de Volkskrant ter plaatsing. Blijkbaar weigerde de Volkskrant

(bron: www.republikeinen.nl)

Nu al weigeren 2 kamerleden van de SP op 30 april de eed van trouw aan de koning af te leggen. Hierbij roep ik de andere kamerleden op ook af te zien van deze eed. Immers kamerleden leggen in een democratie verantwoording af aan de kiezer en niet aan een ondemocratisch benoemd staatshoofd. Het is 2013.

Anjo Clement (vz. Nieuw Repulikeins Genootschap)Leiden
reactie van Anjo aan de Volkskrant op de weigering:
Beste Henk,
Ik begrijp dat je keuzen moeten maken. Ik begrijp ook dat een van de redacteuren van VK zich elk jaar onderhoudt met de vorstin als lid van het.... Genootschap van redacteuren. No hard feelings.
Wij zoeken dus andere wegen om de slappe knieen van kamerleden en journalisten op het oranje-dossier aan de kaak te stellen.
Groet Anjo Clement
Zulke brieven sturen aan lieden, die trouw zweren aan van Oranje Nassau, omdat ze in ruil voor hun eed euro's kunnen beuren met het Oranje-regime, is in mijn beleving erg onnozel.
Wat de SP'ers doen met die weigering, is eveneens onnozel, omdat ze na de volgende verkiezingen toch weer trouw moeten zweren aan van Oranje Nassau op basis van de wet beëdiging bewindslieden en leden van de Staten Generaal.

Het blijft jammer dat het NRG met hun 1400 leden, zich niet durft of niet wil aansluiten bij de Republikeinse Moderne Partij. Z|e romen nu de markt af met republikeins gestoei met het oranje-regime.

Zodra het NRG de Republikeinse Moderne Partij steunt, kan de RMP deelnemen aan de Kamerverkiezingen en een of meer zetels halen. De RMP kan een democratisch verworven zetel opeisen, zonder eed van trouw. Elke rechter zal ons van die eed ontheffen op basis van onze volkomen legale statuten met in artikel 2 de doelstelling van de partij, de Republiek Nederland met een gekozen President.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten