HOOFDPAGINA      

maandag 9 februari 2015

Reactie meldpunt discriminatie op discriminatie van republikeinen

Geachte heer Van Herwijnen,

Hartelijk dank voor het indienen van uw klacht. Wij ontvangen graag alle signalen van mogelijke discriminatie van de inwoners van ons werkgebied.

Het is de eerste keer dat wij deze klacht ontvangen en wij hebben niet meteen een inhoudelijke reactie voor u. Wij zullen uw klacht intern bespreken en voor u uitzoeken wat hier eventueel aan te doen is. Wij zijn wel benieuwd of u dit probleem ook al bij anderen hebt neergelegd en/of hierover bij u al meer bekend is.

Wat betekent het afleggen van de eed of belofte van trouw aan de Koning en Grondwet volgens u? Waarom kunt/wilt u dat als republikein niet zweren of beloven?
Bent u zelf hierdoor bepaald werk misgelopen of hebt u concrete voorbeelden van mensen die werk zijn misgelopen omdat zij deze eed of belofte niet wilden afleggen?

Met vriendelijke groet,


Ralph Sluijs, consulent klachtbehandeling, trainer

Ik werk van maandag tot en met donderdag

Ieder1Gelijk, Bureau Gelijke Behandeling Gelderland Zuid
Arend Noorduijnstraat 15, 6512 BK Nijmegen
t.     024-3240400                           
e.    rsluijs@ieder1gelijk.nl


Mijn antwoord

Heer Sluijs,​

Mijn antwoorden

Een republikein wil de republiek en is dus tegen Van Oranje Nassau en dus tegen de Koning. Republikeinen kunnen dus geen eed van trouw afleggen aan de Koning want die willen ze juist verdrijven voor een President.

Mijn dochter is onderwijzeres en heeft daardoor een moeizame relatie met mij, omdat ik de Republikeinse Moderne Partij heb opgericht en dus tegen de Koning ben

Ik heb deze discriminatie neergelegd bij de voorzitter van het Nieuwe republikeinse Genootschap. Zij hebben juristen onder hun leden en geld en zullen nagaan of en hoe ze dit voor de rechter kunnen brengen.

Mail mij als u nog vragen hebt.
Ik wacht op uw reactie met wat u gaat doen met mijn klacht.

Vr. gr.,
Ben Van Herwijnen
voorzitter van de Republikeinse Moderne Partij
Advocatenlaan 15, 5324AL Ammerzoden
m. 06-18878673 t. 073-5997253 e. info@republikeinen.orgLatere reactie Meldpunt Discriminatie
Geachte heer van Herwijnen,

Onze excuses dat wij u zo lang op een reactie hebben laten wachten.

Uw klacht is een lastige en naar onze inschatting is daar zonder concrete casus waarbij iemand een baan misloopt omdat hij/zij de eed op de koning niet wil afleggen niets aan te doen. In een dergelijk geval zou de betreffende persoon een oordeel kunnen vragen aan het College voor de Rechten van de Mens, zie http://www.mensenrechten.nl/over-ons/waarvoor-kunt-u-bij-het-college-terecht  Wij hebben een dergelijke casus nergens kunnen vinden.

Ook advocaten in Nederland moeten een dergelijke eed afleggen, ook de advocaten van het Republikeins Genootschap. Wij hebben nergens informatie kunnen vinden dat dit leidt tot het niet kunnen uitoefenen van het beroep van advocaat door republikeinen. Waarschijnlijk komt dat door de interpretatie van de betekenis van het trouw zweren aan de koning. Het trouw zweren aan de koning wordt veelal opgevat als het zweren van trouw aan de Parlementaire democratie (zie bijgevoegd artikel).

Op dit moment kunnen wij verder niets voor u betekenen. Mocht u een zaak hebben waarin iemand daadwerkelijk werk misloopt vanwege het feit dat hij/zij republikein is en principiële bezwaren heeft om de eed aan de koning af te leggen, dan horen wij dat erg graag van u.

Wij hopen dat wij u hiermee van dienst zijn geweest. Mocht u verdere vragen en/of opmerkingen hebben dan horen wij dat ook graag van u.

Met vriendelijke groet,


Ralph Sluijs, consulent klachtbehandeling, trainer

Ik werk van maandag tot en met donderdag

Ieder1Gelijk, Bureau Gelijke Behandeling Gelderland Zuid
Arend Noorduijnstraat 15, 6512 BK Nijmegen
t.     024-3240400                           
e.    rsluijs@ieder1gelijk.nlVolg alle correspondentie over het onderwerp:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten