HOOFDPAGINA      

woensdag 25 februari 2015

Is de bezetting van het Maagdenhuis de opmaat naar de Republiek?

Foto ANP
Opnieuw een bezetting van het Maagdenhuis. De studenten die de deur van het Maagdenhuis forceerden eisen het aftreden van het bestuur van de Universiteit van Amsterdam.
Ze willen een nieuw, door studenten en docenten, democratisch gekozen bestuur en eisen referenda over belangrijke besluiten.
Zo die zit!
Het doet zo'n beetje denken aan wat de Republikeinse Moderne Partij eist van het Oranje-regime. Namelijk een referendum over de staatsvorm en een Eerste en Tweede Kamer waar de republikeinen naar rato vertegenwoordigd zijn. Het is dus logisch dat de RMP de studenten steunt in hun eisen.
De eerste bezetting van het Maagdenhuis in 1969 was succesvol en leidde tot de Wet Universitaire Bestuurshervorming. Later werd het Maagdenhuis nog diverse malen bezet.
We gaan ervan uit dat de huidige bezetting leidt tot de Republiek Nederland. Studentenprotesten zijn altijd hardnekkig en leiden altijd tot veranderingen, want het zijn de politici, managers en bestuurders van morgen.

Beste studenten, met van Oranje Nassau wordt het natuurlijk niks meer in de 21e eeuw. Dat is geen democratie weet je wel, dat is met zijn allen stoeien voor de tweede plek.
Laat v. Oranje Nassau vallen en ga met ons voor het democratische systeem van de Republiek Nederland met een gekozen President en de minister-president die we al hebben.
Sluit u aan bij onze partij

Word LID van de Republikeinse Moderne Partij of DONEER de RMP

Geen opmerkingen:

Een reactie posten