HOOFDPAGINA      

dinsdag 20 januari 2015

Oranjeregime is asociaal

Overal lees je dat de rijken sinds de crisis in 2008 fors rijker werden en dat de niet rijken er fors op achteruit zijn gegaan.
Ik heb AOW en een bescheiden pensioen en ik ga er alleen al in 2015 6% NETTO op achteruit t.o.v. 2014.
Van 2008 tot en met 2014 bedroeg de inflatie in totaal 12,5%. De pensioenen zijn met deze 12,5% verlaagd, omdat sinds 2008 niet meer is geïndexeerd door 99% van de pensioenfondsen.
De rijken vullen hun zakken en de niet rijken draaien op voor de crisis. Asociaal heet dat.
Ik ben van mening, dat jet het geld moet halen waar het zit en dat de hoogste inkomens het meest moeten meebetalen aan de crisis, omdat toen het goed ging zij ook het meest hebben verdiend.
Onze republiek van 1588-1806 verdiende geld als water, maar was tevens behoorlijk sociaal. Wij willen dat terugzien in ons land, zowel onze Republiek als dat sociale hart.

Als je dan leest dat V&D het personeel 6% wil korten om uit de rode cijfers te geraken is het eerste dat je denkt; prima maar dan ook het personeel weer 6% of meer opslag geven zodra er weer winst wordt gemaakt.


1 opmerking:

Mordanicus zei

>>Als je dan leest dat V&D het personeel 6% wil korten om uit de rode cijfers te geraken is het eerste dat je denkt; prima maar dan ook het personeel weer 6% of meer opslag geven zodra er weer winst wordt gemaakt.

Werknemers zouden aandelen in hun werkgever moeten krijgen. Dat versterkt de band tussen werknemer en werkgever.

Een reactie posten