HOOFDPAGINA      

donderdag 18 december 2014

President VS niet langer de leider van de vrije wereld

De VS en hun President noemen en vinden zich nog altijd de leider van de vrije wereld, maar dat is toch niet meer zo onomstreden.
Sinds de val van de muur en de ineenstorting van de Sovjet Unie, gaat de claim van de VS op het leiderschap van "the free world" niet langer op. Er is nog nauwelijks onderscheidt tussen de vrije wereld en de niet vrije wereld.
De opkomst van Rusland als het machtigste land ter wereld, door hun wapenarsenaal ruimte en grondstoffenvoorraden, heeft de toppositie van de VS aangetast. Op de keper beschouwd is Rusland op de langere termijn machtiger dan de VS.
De niet vrije wereld bestaat gewoon niet meer, dus de VS kan niet meer de leider zijn van de vrije wereld. De hegemonie op de huidige wereld zullen ze moeten delen met Rusland. 

Wat wel blijft voor de VS is de uitvinding van de President. Zij hebben in 1787 de President als staatshoofd uitgevonden, met de bekrachtiging van hun Grondwet.
In 1789 werd de eerste President op de wereld geïnstalleerd. George Washington was de eerste President van de VS en de eerste President op de wereld en zal dat voor altijd blijven. Alle republieken namen het al of niet in dezelfde vorm over en dat verschaft de VS voor eeuwig een leidende positie waar het gaat om democratie.

Zie de video waar de interviewer en President Obama spreken van "the leader off the free world". 

Update 18/12/2014:

Poetin: 'Westen probeert Russische beer te ketenen' Lees het artikel.....

President Poetin's recente woorden bevestigen nog maar eens, dat de VS niet langer de leider is van de vrije wereld.

Update 31/12/2014

Poetin tegen Obama: "Rusland en VS samen verantwoordelijk voor wereldvrede"
Lees het artikel.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten