HOOFDPAGINA      

vrijdag 5 december 2014

Mark Rutte maakt er een troep van

In een brief met een antwoord van Mark Rutte aan Geenstijl in het kader van de Wet Openbaarheid van Bestuur, schrijft het ministerie "uw verzoek van 17 novemeber" Een behoorlijke blunder voor een ministerie.

Van Oranje Nassau wil geen minister-president, maar probeert de informele en on-grondwettelijke term 'premier' erdoor te drukken.
De reden is dat v. Oranje Nassau niet tegen het woord president kan, maar helaas, zo staat het sinds 1983 toch echt in de geldende Grondwet.

Het officieuze gedoe met 'premier' heeft officieuze gevolgen waarvan "novemeber" in Rutte's brief een voorbeeld is.

Eerder ontving ik een brief van Mark Rutte namens Willem Alexander v. Oranje Nassau en ook in die brief staat een giga blunder. Zie de brief HIER

Mark Rutte vermeldt in die brief doodleuk "artikel 34 van de Grondwet" terwijl het toch echt artikel 74 van de Grondwet is, zoals ook in mijn brief aan Willem Alexander v. Oranje Nassau stond.

Op het hoogste niveau mogen dit soort fouten niet gemaakt worden. Op Algemene Zaken is blijkbaar geen controle op uitgaande correspondentie, zelfs een simpele spellingchecker ontbreekt blijkbaar. Op andere ministeries zal het nog beroerder zijn.

Een andere officieuze toestand, die veel erger is:
Volgens de Grondwet zijn de ministers verantwoordelijk voor de koning, die onschendbaar is. Het betekent, dat de minister-president de koning moet wijzen op zijn Grondwettelijke plicht tot het voorzitten van de Raad van State ingevolge art. 74 van de Grondwet.
Rutte heeft in een brief aan mij laten weten dat hij het allemaal prima vindt zo en niet van plan is er wat aan te doen.

De Grondwet geldt voor iedereen of voor iedereen niet.
Wat mij betreft is Willem Alexander met dit plichtsverzuim tegen de Grondwet slechts een officieuze koning. Een President die de Grondwet aan zijn laars lapt zou ik elk andere land worden afgezet.

Voor Nederland is het van belang om Willem Alexander v. Oranje Nassau, alleen al wegens genoemd plichtsverzuim, direct af te zetten via een referendum.


2 opmerkingen:

Basdew1922 zei

Verwacht u dat het kabinet gaat vallen nu de zorgwet van Schippers is verworpen?

Ben Van Herwijnen zei

@Simcor Devray

Ik hoop het van harte, maar ik verwacht het niet direct.

6 Achtereenvolgende kabinetten zaten de 4 jaar niet uit sinds het bestaan van de Republikeinse Moderne Partij en dat is een na-oorlogs record.
Wij gaan er dan ook, op basis daarvan, vanuit dat ook nummer 7 uiteindelijk de 4 jaar niet haalt.

Het oranjeregime wringt zich in allerlei bochten om te zorgen dat nummer 7 de 4 jaar wel uitzit, al is het alleen al uit angst voor de Republiek.
Zit ook nr. 7 de 4 jaar niet uit wordt daarmee hun beleid sinds 14/9/2000 een navrante vertoning en
wanprestatie, die ook internationaal opvalt en gevolgen heeft.

Een reactie posten