HOOFDPAGINA      

woensdag 1 mei 2013

Op 5 mei hoort de Republikeinse Moderne Partij in de media met de minister-president

Dr. Willen Drees
En wel hierom:
Na de bevrijding in 1945 tijdens de vredesonderhandelingen tussen de bevrijders en tevens nieuwe bezetters Groot-Brittannië en de VS is er onderhandeld over hoe verder met Nederland.
Groot-Brittannië wilde natuurlijk een koninkrijk met de Van Oranje Nassaus, de VS wilde natuurlijk een republiek met een President.
Een compromis kwam tot stand, door de Grondwet van Thorbecke uit 1848 weer in te voeren, maar tevens de minister-president in te voeren als regeringsleider onder van oranje Nassau als staatshoofd. Voor de oorlog heette die positie eerste minister. Pas in 1983 werd de minister-president opgenomen in de Grondwet.
De minister-president, nota bene een uit Duitsland geïmporteerde titel, is voor Nederland natuurlijk de opstap naar een President en dus de Republiek Nederland.

De RMP heeft voorkomen, dat van Oranje Nassau na de dood van Drees in 1988, de minister-president in de Grondwet heeft veranderd naar 'premier'. Oranje kan natuurlijk niet tegen het woord President in minister-president.
En daarom horen wij met dit verhaal in de media.
Met de minister-president herdenkt de RMP de 200.000 Nederlandse doden tijdens de Tweede wereldoorlog.

Drees was tot zijn dood in 1988 de verpersoonlijking van de minister-president.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten