HOOFDPAGINA      

dinsdag 14 februari 2012

Het oranje-regime knijpt ouden van dagen af

Ouden van dagen moeten goed weten aan wie ze hun behoorlijk bestaan tot dusver te danken hadden en dat was niet aan van Oranje Nassau, maar aan Drees. Het was Drees, die in 1947 de noodwet Ouderdomsvoorziening invoerde en de AOW is een vervolg op die noodwet van Drees. Enige dankbaarheid jegens Drees zou wel gepast zijn voor 65+ die het alleen of in belangrijke mate van hun AOW moeten hebben. In bejaardentehuizen, zie je desondanks, dat bejaarden vervallen in verering van Van Oranje Nassau en dat slaat helemaal nergens op en is een teken van verloochening van Drees.
Mevrouw Van Oranje Nassau gaat koffie schenken in een bejaardentehuis om zo de 'goede madam 'uit te hangen, maar ondertussen knijpen haar marionetten, Wilders, Rutte, Roemer enzovoort, de ouden van dagen af, door deze mensen van hun zakgeld exorbitante bedragen te laten betalen voor het wassen van hun ondergoed en andere kleding. De oranje Wilders is dan nog eens extra hypocriet, door in de oranje verkiezingstijd de media te halen met meer personeel in de zorg en dan vooral voor bejaarden. Dezelfde oranje Wilders gedoogt de genoemde maatregel van het exorbitant laten betalen van bejaarden in een tehuis voor het wassen van hun kleding, zodat er van hun zakgeld helemaal niets overblijft. Het Nibud heeft berekend, dat ouderen met alleen een zakgeld van 270,- per maand, bedragen tussen de €73 en €110 per maand in rekening worden gebracht voor het wassen van hun kleding. Laat Van Oranje Nassau vallen, want dit is te asociaal voor woorden. Zij steken miljoenen in hun zakken en laten ouderen verrekken, een schandaal. Onze vroegere Republiek was zeer succesvol met de gouden eeuw, maar ook behoorlijk sociaal. De RMP vindt, dat deze traditie in ere hersteld dient te worden en staat dan ook voor een grotere solidariteit tussen ouderen en jongeren, wat in de praktijk betekent, dat de jongeren wat in moeten leveren, om in deze schrijnende toestand van de ouderen verbetering te brengen. Jongeren let wel, ook u wordt oud.

2 opmerkingen:

Lex zei

Heb jij nou maar geen praatjes, jij draagt totaal niet bij aan de maatschappij. Heb je er wel eens rekening mee gehouden dat je op je pensioengerechtigde leeftijd amper nog inkomsten zal genieten? Als je 65 bent, verwacht je toch niet dat je WWB-uitkering doorloopt? Nee, zo naïef zal zelfs jij niet zijn....

Ben Van Herwijnen zei

@Lex

Je blijft het proberen, zo doorgaan, want nu geef je het antwoord al op je eigen vraag.
Nee, inderdaad ik ben niet dom, maar in jouw kennis zit nog een hiaat. Want, beste Lex, op je 65e ontvangt iedereen die de afgelopen 40 jaar in Nederland heeft gewoond een AOW uitkering en die is zelfs bijna €100 per maand netto hoger dan een WWB uitkering. Ook bestaan er nog aanvullende pensioenen, zelfs voor mij.

Een reactie posten