HOOFDPAGINA      

maandag 22 september 2014

De Presidenten Obama en Hollande steunden Queen Elizabeth tijdens het Schotse referendum

En dat was dom. Zowel Obama als Hollande heeft publiekelijk zijn angst uitgesproken voor de gevolgen van een Schots YES en zo de Schotten mede het kleine zetje gegeven naar een NO. Queen Elizabeth zal met groot genoegen hebben kennisgenomen van de angst voor de gevolgen van een Schots Yes bij beide Presidenten.

Erg dom van President Obama en President Hollande, om zo publiekelijk hun eigen angsten voor een Schots Yes te ventileren. Ze noemde beide mogelijk desastreuze gevolgen, die misschien wel helemaal niet hadden plaatsgevonden.
Juist deze twee Presidenten van twee zulke machtige landen hadden behoren te weten, dat een verandering zoals de Schotten die wilden, nooit simpel is en altijd gepaard gaat met onzekerheden over de gevolgen en de bijbehorende spanningen.

Koningin Elizabeth heeft zich niet publiekelijk uitgelaten over een Yes of No en ook niet indirect door te wijzen op mogelijke gevolgen.
Des te vreemder is het dat President Obama en President Holland zich wel geroepen voelden om de Schotten te waarschuwen voor de mogelijke gevolgen en daarmee indirect steun verleende aan Queen Elizabeth met het Verenigd Koninkrijk.

Van Presidenten wordt niet verwacht dat ze in moeilijke politieke situaties een koningin gaan steunen. Ze hadden er beter gewoon het zwijgen toe kunnen doen en het helemaal aan de Schotten zelf over kunnen laten.


Update 23/9/2014:
'Queen Elizabeth bromde van vreugde over de Schotland' Lees ......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten