HOOFDPAGINA      

woensdag 3 september 2014

Het conflict Rusland versus VS/EU gaat nu om gebied en invloed

Hèt grote verschil met de koude oorlog van de vorige eeuw, is dat toen de gebieden en invloedssferen van Oost en West eigenlijk vast stonden sinds de Tweede wereldoorlog.
Sinds de het einde van de Sovjet-Unie en de twee Duitslanden is er veel veranderd in Europa.
De NAVO en de EU hebben naar mijn bescheiden mening te zeer gestreefd naar overname van de voormalige delen van Sovjet-Unie en een reactie van Rusland op de ongebreidelde machtsuitbreiding van de VS/NAVO richting Moskou kon niet uitblijven.
Daar komt bij dat Rusland er economisch vele malen beter voorstaat dan in de Sovjettijd en dat heeft zijn weerslag in hun macht. 
Ze zijn nu niet alleen militair met de VS het machtigste land, maar ook economisch gaat het ze voor de wind en gaan ze de VS benaderen en misschien ooit voorbij streven.
Vergeet niet, dat Rusland het grootste land ter wereld is, nog vele malen meer ruimte per inwoner heeft als de VS, maar bovendien zo ongeveer van alle grondstoffen en bodemschatten het meeste heeft op de wereld.
In tijden dat schaarste gaat ontstaan of zelfs al bestaat aan grondstoffen en bodemschatten, is Rusland dus het machtigste land op de wereld. De Russen willen dat weten, ze verwachten erkenning van hun macht en zullen niet langer met zich laten sollen.
De VS en de NAVO zullen de macht van Rusland snel moeten erkennen, anders volgt er een atoomoorlog.
Een levensgevaarlijke situatie.

2 opmerkingen:

Mordanicus zei

Er dient echter opgemerkt te worden dat de macht/invloed van Rusland ernstig wordt ondermijnd door demografische ontwikkelingen, namelijk de voortkabbelende afname van de bevolking.

Ben Van Herwijnen zei

Zou kunnen. Ook kan het zijn dat de bevolking die overblijft nog machtiger wordt. De atoomtechnologie hebben ze en de opbrengst van hun grondstoffen neemt daarmee niet af en die kunnen ze delen met minder mensen, als die daling doorzet.
Rusland is een ideaal land voor vluchtelingen en asielzoekers, de minste mensen per km2 op de wereld. Vluchtelingen adviseren naar Rusland te gaan.

Een reactie posten