HOOFDPAGINA      

donderdag 24 oktober 2013

Te pas en te onpas de term bananenrepubliek zelfs in VI van RTL7

Orangisten die zich met hun, toch eigenlijk achterlijke, erfopvolging boven de Republiek verheven willen voelen bezigen te pas en te onpas de term bananenrepubliek.
In het tv verslag van AZ tegen Karagandy in Kazachstan, werd melding gemaakt van de zoon van de President die in een hoog elftal zou spelen, omdat hij de zoon van de President is. Zo gaat dat in bananenrepublieken aldus de commentator.
Ja dat zal best allemaal, maar in het uitgedroogde pruimenrijk van de  Van Oranje Nassau-club zijn de mooie baantjes en hoge positie in de eerste plaats voor de familie Van Oranje Nassau en daarna voor hun naaste families en trouwe aanhangers. Kortom nog erger als in een bananenrepubliek.
In een republiek is het voordeel, dat er steeds een andere familie aan de beurt komt, om de voordelen van een President uit hun familie op te strijken en dat er nauwelijks tijd is om corruptie te ontwikkelen, omdat er na een of twee termijnen alweer een andere President zit.

In het oranje-erfopvolging systeem hebben ze oneindig de tijd om corruptie te ontwikkelen waardoor de orangisten altijd bevoorrecht worden ten opzichte van de republikeinen. Continue worden tegenstanders gekleineerd, vernederd en benadeeld.
Op zich een normale zaak, maar probeer niet ons zand in de ogen te strooien met oranje verhalen over sprookjes en stabiliteit en dat het Nederlandse volk zo gek zou zijn op van oranje Nassau. Willem van Oranje werd vermoord in 1584 en in 1848 was Willem II zo bang om vermoord te worden, dat hij vrijwel alle macht afstond aan het volk. Sindsdien wordt de familie slechts gedoogd in Nederland, maar tekenen ze nog wel altijd alle wetten, voordat die van kracht worden. Daar moeten we van af.
Weg met Oranje, tijd voor de Republiek. Een referendum moet uitsluitsel geven.


1 opmerking:

Basdew1922 zei

Helaas zijn er nog altijd te veel nominale republieken (bijv. Noord Korea) waarin een familie het presidentschap stevig in de familie weet te houden. Dit is uiteraard geen excuus of vrijbrief voor de Oranjes.

Een reactie posten