HOOFDPAGINA      

dinsdag 3 september 2013

Keiharde strijd tussen Humberto Tan's Late Night en Pauw&Witteman

De kijkcijfers van Humberto Tan's Late Night schommelden vorige week tussen de 400.00 en de 1.000.000. Sinds P&W er weer zijn, tussen de 400.000 en de 450.000.
Pauw & Witteman scoorden gisteren 900.000. dat is wel wat minder dan voordat de Late Night show er was, maar toch een tegenvaller voor Hunberto Tan's programma neem ik aan.
P&W is publieke omroep en dat associëren wij van de Republikeinse Moderne Partij met het 'oude koninkrijk' uit de vorige eeuw.
Late Night is een RTL programma, het klinkt lekker Amerikaans, u weet wel het land dat de President uitvond en de RTL Group is voor 92,3.% (januari 2013) in handen van het Duitse mediaconcern Bertelsmann(bron: wikipedia).

Duitsland is natuurlijk een republiek en onze belangrijkste handelspartner. We hebben onze mede Germanen economisch hard nodig en onze mede Germanen hebben ons economisch hard nodig. De Amerikanen hebben we nodig omdat we de President van hun willen overnemen, die hun toevoegden aan de Republiek die ze in 1777 van ons overnamen.
Tot dusver waren de  publiek omroepen voor ons belangrijker dan RTL, omdat zij ons al meerdere malen in beeld brachten, al zijn ze nog zo Oranje gezind allemaal. RTL bracht ons één keer in beeld, in het 19.00 uur nieuws toen nog op RTL5. De publiek omroepen zijn allemaal ontstaan in het 'oude koninkrijk' en bedoeld om dat in stand te houden. Onze republikeinse historie kunnen ze desondanks blijkbaar niet omheen en was waarschijnlijk de reden dat we toch in beeld waren. Overigens bracht ook het commerciële Talpa/Tien van John de Mol destijds de RMP in beeld op prime time.

RTL heeft echter het voordeel van hun republikeinse basis. Daarbij is het wel zaak dat ze de RMP weer eens en vaker in beeld gaan brengen, anders hebben wij er niets aan.
Wij hebben onze stelling ingenomen en dat is de stelling voor de Republiek NL met een gekozen President en de minister-president.
Nu moeten de publiek omroepen en de commerciële zenders hun keuze maken. Vóór ons is tégen Willem-Alexander van Oranje Nassau en andersom.

In de VS is het heel normaal, dat zender kiezen voor democraten of republikeinen. Zo is het in Nederland heel normaal, dat zenders kiezen voor orangisten of republikeinen. De republikeinen heten vroeger tijdens onze republiek de staatsen en door de eeuwen heen was er altijd de strijd tussen de staatsen en de orangisten. Dat is nu nog zo.
Het is nu kwakkelen met Humberto Tan's Late Night. Hij zal een keuze moeten maken, orangisten of republikeinen. Grijze muis gedoe merkt de kijker en haakt dan af.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dus u haalt uw boodschappen dan ook bij aldi/lidl ipv. bij de koninklijke ahold?

Ben Van Herwijnen zei

@republicoflagrangia
Goeie vraag. Bij voorkeur wel ja. Wij houden niet van 'koninklijken'

Een reactie posten