HOOFDPAGINA      

vrijdag 12 augustus 2016

Een boze brief aan het Nieuwe Republikeinse Genootschap en ProRepublica

Jullie kunnen van eeuwigheid tot zaligheid bezig blijven met artikelen te schrijven en te vergaderen over de familie van Oranje Nassau en hun verleden. Misschien zijn jullie gezellig bezig, maar qua streven naar de Republiek heeft daar helemaal niemand wat aan. Ten hoogste moet de familie van Oranje Nassau lachen om dit quasi politieke gestoei en kunnen wij van De Republikeinen ons lichtelijk ergeren aan dit alibi gedrag.

De gekozen Kamerleden tot dusver legden altijd en allemaal een eed van trouw af aan de Grondwet, dat is normaal, maar ook nog eens expliciet aan de Koning(in). Het laatste is niet normaal, het zijn dus allemaal ordinaire orangisten. Bij elke verkiezing gaan jullie weer stemmen op deze orangisten en dus steunen jullie met je stem direct het oranje-koninkrijk. Dit proces herhaalt zich met elke verkiezing voor de 2e Kamer.

Het is erg naïef van het Nieuwe Republikeinse Genootschap en van ProRepublica, om tegen beter weten in, te hopen dat Kamerleden van de zittende partijen ooit maar één tegengeluid tegen de Koning zullen durven te laten horen, laat staan dat ze een stem uitbrengen voor de Republiek of op een wet voor een referendum over de Republiek. NRG en ProRepublica, jullie maken dit alibi gedrag voor fake republikeinen mogelijk.

Van enkele bestuursleden van het NRG heb ik begrepen, dat er een flinke minderheid binnen het NRG is, die het genootschap willen omzetten in een partij en zo proberen de 2e Kamer te halen.
Helaas is het een flinke minderheid, dus zal dat niet gaan gebeuren.
Tegen die leden van het NRG en PR, die toch politiek willen zeg ik, word naast NRG of PR lid tevens LID van De Republikeinen. Voor €12 per jaar ga je met De Republikeinen wel voor het echte, namelijk de 2e Kamer en zo snel mogelijk een referendum over de staatsvorm.
Of doneer ons, met een klein of groot bedrag, want voor politiek heb je ook geld nodig.

2 opmerkingen:

Ger de Vries zei

Kijk, iemand die deze familie oranje nassau blijft noemen is geen echte republikein. Met de dood van koning Willem III hield het geslacht oranje nassau op ter bestaan. Het enige kind van Emma - Wilhelmina - was immers verwekt door de Ranitz, toen nog geen jonkheer! Dit heeft de geschiedenis ons geleerd, al heeft Cees Fasseur heel wat bewijzen opgeruimd.

Ben Van Herwijnen zei

@Ger de Vries
Wij gaan niet discussiëren over wat een echte republikein is, maar jouw reacties is exact wat ik noem in de aanvang van de open brief: zeuren over de familie van Oranje Nassau. Alibi gedrag.
Word gewoon lid van onze partij of doneer, zodat we de 2e kamer halen en voor een referendum over de Republiek Ja/Nee kunnen zorgen.

Een reactie posten