HOOFDPAGINA      

maandag 25 april 2016

President Erdogan nadrukkelijk aanwezig in Europa


President Erdogan is zeer nadrukkelijk aanwezig op het politieke toneel. Hij liet zelfs de Nederlandse van Turkse afkomst Ebru Umar, lid van het Republikeinse Genootschap, arresteren. Lees Nu.nl
Later werd ook ingebroken in de woning van Ebru Umar. Zit President Erdogan hier ook achter, is hij wel erg vreemd en grensoverschrijdend bezig. Het zou een interventie zijn in een bevriend land, die de relatie met de EU schaadt en zelfs de EU kan laten ploffen. Het is voor de EU namelijk onmogelijk zonder Turkije de vluchtelingencrisis op te lossen.
  • President Erdogan lijkt aan het langste eind te gaan trekken in zijn kwestie, met Duitsland en de Duitse journalist Jan Böhmermann. Het beledigen van een bevriend staatshoofd is ook in Nederland strafbaar. Het beledigde staatshoofd dient dan wel zelf, of namens hem, aangifte te doen in Nederland. Overigens wil de kamer deze wet nu afschaffen, dat wil niet zeggen dat je een bevriend staatshoofd zomaar kunt beledigen. Een staatshoofd kan altijd een aanklacht indienen, als hij of zij vindt dat er sprake is van belediging. De rechter beslist uiteindelijk, ook in Duitsland.
  • In Nederland had Hans Teeuwen een zeer geforceerd aandoend verhaal richting president Erdogan, over 'jongenshoertje Erdogan'. Turkse Nederlanders deden aangifte, maar Teeuwen maken ze waarschijnlijk niets omdat Erdogan op het moment van beledigen niet beroepshalve in Nederland was en dat is een voorwaarde voor vervolging. Lees verder..
Een staatshoofd van een groot en belangrijk land kan natuurlijk niet de meest grove beledigingen in en door bevriende landen over zijn kant laten gaan, want dan blijft van zijn autoriteit niets over en eindigt hij als een gepest zielig jongetje in een hoekje.
Erdogan en Poetin zijn daar niet van gediend en slaan terecht terug. Of dat altijd op de juiste wijze is, blijft arbitrair, maar een President kan zich achter niemand verschuilen en is dus zelf verantwoordelijk voor zijn tegenacties.


Op stand.nl vindt 80% dat Nederland veel luider moet protesteren tegen de President van Turkije.


Update:
Zwitserland heeft maling aan eisen Erdogan
Een andere grote bedreiging is de wending die de AK partij van Erdogan maakt richting een islamitische staat Turkije.
Mocht Erdogan erin slagen toe te treden tot de EU zal er een ontbindende clausule moeten worden opgenomen, dat zodra Turkije een islamitische staat wordt met een religieuze Grondwet, het EU lidmaatschap vervalt.
Ik moet er niet aan denken straks een half islamitisch Europa te hebben, met uiteindelijk ook hier sharia wetgeving. 
Het is beter de relatie met Turkije dan nu la te laten ploffen en daarvoor is het gedoe rondom Erdogan een mooie aanleiding. Een EU met sharia wetgeving is erger dan de stroom vluchtelingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten