HOOFDPAGINA      

maandag 14 december 2015

Duitslandnieuws.nl: Het ontbeert Nederland aan leiders en angst regeert

De titel op Duitslandnieuws.nl is 'Een vlak land' en daarin geeft Ursula W. een treffende analyse van ons land.
Ons was het ook al opgevallen, dat met het aantreden van Willem Alexander de politiek bijna totaal is verdwenen.
De kerken zijn leeg, men gelooft blijkbaar alleen nog in Oranje het nieuwe geloof of de nieuwe sekte en wat vroeger politiek was is nog slechts een overdreven correct economische systeem waarin alleen maar het BBP telt, de CAO's , de bonuscultuur en de onderhandelingen over dit alles tussen alle betrokkenen. De rijken noemen zich rechts de armen links terwijl de allesoverheersende
politieke tegenstelling is, de Republiek Nederland versus oranje-Koninkrijk. Helaas is deze hoofdtegenstelling geheel uit de aandacht verdwenen sinds 2013, terwijl het sinds de oprichting van de Republikeinse moderne Partij in 2000 toch echt in de lift zat.

Het zal te maken hebben met de angst voor de Republiek, terwijl dat misschien wel stukken beter is dan het naargeestige Oranje-regime.
Ons land is niet voor niets ontstaan als republiek, toen de enige op de wereld en was als republiek ongekend succesvol.
Sinds 1813 is Nederland nog altijd een soort kolonie van Groot Brittannië, want de Engelsen verdreven in dat jaar Napoleon en zetten hier een, eerder naar Engeland gevluchte, van Oranje Nassau op de troon als hun onderbaas.
De minister-President die we hebben sinds de Tweede wereldoorlog heeft daar wel de nodige verandering in gebracht, maar de Britten overheersen nog steeds. We hebben immers nog steeds het Brits-oranje koninkrijk. De laatste tijd is er zelfs een hausse aan Britse invloed.
Als oorzaken zijn te noemen de tanende Amerikaanse invloed en het feit dat de Bondsdag is verhuist van Bonn naar Berlijn, een aanzienlijk grotere afstand tot Nederland, die de Duitse invloed op ons land fors heeft doen afnemen. De Britten hebben dit gat met gejuich opgevuld.
Ter illustratie, Franse en Duitse muziek hoor je hier bijna nooit meer op radio, tv en internet, Amerikaanse muziek mondjesmaat en Britse muziek in overvloed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten