HOOFDPAGINA      

maandag 3 juni 2013

Bordjes "Weg met de monarchie" een daverend succes

Joanna VH, Hans Maessen en een tot dusver, qua naam, onbekend persoon hadden allemaal succes met hun omhoog gestoken bordjes tegen het bewind van W.A. v. Oranje Nassau en zijn moeder. Alle drie werden ze gearresteerd en later met een zak vol excuses weer vrijgelaten.
Het gevolg, een enorme publiciteit en grote schade aan het imago van Willem Alexander v. Oranje Nassau en zijn Argentijnse partner. Het geeft aan onder welke druk het Oranje-regime staat.

De Republikeinse Moderne Partij bestaat 13 jaar en sindsdien zat geen enkele oranje-regering de 4 jaar uit. Een groot effect.
Voor de omhoog gestoken protest-bordjes tègen Oranje op straat, mag zelfs van een daverend succes worden gesproken.
In paniek arresteren ze de bordjesdragers, maar ze realiseren zich meteen, dat het internationaal de aandacht trekt en hun imago enorm schaadt, reden waarom ze de gearresteerde demonstranten, overladen met excuses, weer vrij laten.

Het spreekt vanzelf, dat de RMP deze vormen van verzet tegen Van Oranje Nassau steunt en zelfs aanmoedigt. Het verschaft ons bovendien een genoegen, want wat láát de Van Oranje Nassau-club zich kennen met hun paniekreacties.

De tactiek is vervolgens eenvoudig: breng Willem-Alexander van Oranje Nassau in paniek door het opsteken van een   protestbordje.
Leve de Republiek!

3 opmerkingen:

Lex zei

Dat was toch ludiek verzet volgens jou? Behoud je dan van commentaar!

Ben Van Herwijnen zei

Willem Alexander v. Oranje Nassau ervaart het blijkbaar niet als ludieke acties, gegeven de overspannen reacties van zijn volgelingen.

Dus daarom bij deze nogmaals een aanmoediging voor dit soort acties.

Anoniem zei

Zelfs als dit beschouw wordt als ludiek protest, dan laat ieder bordje toch maar weer zien dat de monarchie niet zoveel steun heeft als iedereen maar napraat. En waarom wordt iedere keer iemand met een bordje tegen de monarchieopgepakt? Het lijkt in ieder geval geen incident, maar dit knullige optreden iedere keer ondermijnt zeker elk ontzag voor de monarchie.

Een reactie posten