HOOFDPAGINA      

dinsdag 18 januari 2011

De AOW heeft thans een redelijk niveau

Ouderen hebben een petitie ingediend om de AOW te verhogen en dat juist in een tijd dat het voor allemaal minder wordt en het aantal ouderen sterk toeneemt ten opzichte van de werkenden. Zij beweren in de afgelopen tien jaar 15% te hebben ingeleverd aan koopkracht. Iedereen heeft ingeleverd in de afgelopen jaren en het absolute niveau van de AOW is zeker alleszins redelijk te nomen op dit moment. Het handhaven van de AOW op het actuele niveau van koopkracht zal al een hele toer blijken. Een verhoging gaat op dit moment dan ook tegen alles in.
Toen Drees de noodvoorziening ouden van dagen invoerde was de gemiddelde leeftij bij overlijden voor mannen 59 jaar en voor vrouwen 63. In 2009 was de gemiddelde leeftijd bij overlijden voor mannen 73,7 en voor vrouwen 79,4. Bron: CBS sterftetabel
Een verhoging van de leeftijd waarop AOW wordt ontvangen naar 67 jaar is dan ook alleszins redelijk. Op dit moment is er niets mis met onze AOW en steken we gunstig af bij alle andere landen, dat het zo mag blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten