HOOFDPAGINA      

maandag 19 september 2016

Email aan de voorzitter van het Nieuwe Republikeins GenootschapPartijbureau: Advocatenlaan 15, 5324 AL Ammerzoden, t.073-5997253 m. 0618878673, e. info@republikeinen.org i. www.republikeinen.org

                 Datum  6 september 2016
Geachte her Maessen,

In het verleden heb ik u en uw voorganger dhr. Clement enkele malen benaderd over het discrimineren van republikeinen in dit land. Het Oranje-bewind verplicht alle rijksambtenaren voor hun functie een expliciete eed van trouw af te leggen aan de Koning en voorheen Koningin. 
Republikeinen moeten hiermee hun overtuiging verloochenen, om aan een baantje bij de rijksoverheid te komen

In een eerder gesprek gaf u aan deze kwestie binnen het NRG aan te kaarten en te zien wat er tegen valt te doen door het NRG.

De reden dat wij het NRG benaderde hierover, is dat wij geen financiële middelen hebben en geen juristen als lid. U beschikt wel over beide.

Graag zouden we van u vernemen, hoe u tegen deze kwestie aankijkt en of u er wat tegen kunt en tegen wil doen. 

In afwachting van uw antwoord,


Vr. gr.,
Ben van Herwijnen
voorzitter van De Republikeinen
Advocatenlaan 15, 5324AL Ammerzoden
m. 06-18878673 t. 073-5997253 e. info@republikeinen.org

Ik wacht nog op antwoord


Na mijn email heeft dhr. Salimi namens De Republikeinen per email contact gehad met dhr. Maessen van het NRG.
Dhr. Maessen stuurde dhr. Salimi het onderstaande antwoord:

Geachte heer Salimi,

Het Nieuw Republikeins Genootschap is een republikeinse beweging.  Onze leden komen uit alle politieke partijen en overtuigingen, maar ze zijn eensgezind als het gaat om de republiek Nederland.  Een politieke partij zoals dhr. Van Herwijnen die organiseert, ligt niet in het verlengde van onze vereniging.  Als republikeinse beweging beperken wij ons tot één onderwerp en nemen geen standpunten in over andere zaken dan onze staatsvorm.  Een politieke partij moet dat wel doen en dit zou niet kunnen met de verscheidenheid van onze achterban.

Het NRG wil via de publieke opinie de politiek beïnvloeden.  Media zijn machtiger dan een afgevaardigde in het parlement.  Wij voeren een strategie die geënt is op media aandacht.  Dat is niet eenvoudig, maar het lukt ons redelijk.  Als we de publieke opinie kunnen overtuigen volgen de politici vanzelf.   Om deze redenen wensen we dhr. Van Herwijnen veel succes met zijn partij en de deelname aan de verkiezingen.  Het NRG volgt dus een volledig andere strategie.

We vinden het wel merkwaardig en niet correct dat dhr. Van Herwijnen Internet namen en partij namen kiest die erg veel lijken op die van het NRG.  Onze website heeft als URL: republikeinen.nl en zijn website republikeinen.org.  Zijn partij heet sinds kort De Republikeinen terwijl ze daarvoor Moderne Republikeinse Partij heette.  Dat mag, maar we stellen er toch zeer op prijs als we ieder met een eigen profiel opereren zonder op de ander te willen lijken.

Ik zou het fijn vinden als we elkaar eens kunnen ontmoeten.  Zo bent u aanstaande zaterdag van harte welkom tijdens onze ledenvergadering in Utrecht.  Onder ander Maarten van Rossem zal daar zijn om uitgeroepen te worden als Republikein van het jaar 2016.  Ik hoop u zaterdag te mogen ontmoeten. http://www.republikeinen.nl/

Met republikeinse groet,

Hans Maessen
Voorzitter Nieuw Republikeins Genootschap.

06-55-792750

Geen opmerkingen:

Een reactie posten