HOOFDPAGINA      

donderdag 13 november 2014

De EU leidt tot oorlog

In 1989 viel de Berlijnse muur en daarna de Sovjet Unie en in 1991 ontstond de EU in de huidige vorm.
Het ontstaan van de EU heeft zeker mede geleid tot de val van de Sovjet-Unie.
De EU zou oorlogen voorkomen volgens sommigen, maar als de EU nu niet snel inbindt richting Rusland veroorzaakt de EU een nieuwe wereldoorlog.
Het kan zo zijn dat de EU oorlogen voorkomt, tussen wat nu lidstaten zijn, maar door hun machtspolitiek en arrogantie om voormalige Sovjet-staten in te lijven, strijken ze de Russen zodanig tegen de haren in, dat die wel terug moeten vechten. Een strijd die de EU zeker zal verliezen, omdat Rusland verreweg het sterkste leger heeft.
Oekraïne, waar de EU en Rusland botsen, behoort tot het Russische taalgebied en alleen al uit dien hoofde hoort de Oekraïne eerder bij Rusland dan bij de EU.

Het domste wat de EU kan doen is proberen Oekraïne aan haar gebied toe te voegen, door de verkeerde conclusie te trekken uit het Oekraïense verzet tegen Rusland.
Het Oekraïense verzet zich tegen Rusland, na de val van de Sovjet-Unie en decennia van onderdrukking door Moskou is logisch, maar dat betekent niet dat ze zomaar bij de EU kunnen aansluiten.
Rusland ontwikkeld zich momenteel tot een welvarend modern land en het is voor Oekraïne geen straf daar bij te horen.

Rusland zal niet accepteren dat de EU Oekraïne inlijft. Een oorlog is het gevolg, die dan ongetwijfeld uitmondt in een atoomoorlog.

Lees ook:
EU en VS overmoedig op weg naar een allesvernietigende oorlog

Update 17/11/2014:
Poetin bevestigt inzet Russische soldaten bij annexatie van de Krim
Poetin's meent met de annexatie van de Krim gehandeld te hebben conform de beslissing van het Internationaal Gerechtshof over Kosovo en daar is wat voor te zeggen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten